Traditioneel Arabisch borduren

17 jan 2020

de Linie

Nicolette Lima

traditioneel Arabisch Borduren.jpg

Een vraag stellen



€ 610,00 van € 610,00 gedoneerd afgerond
€ 0,00 nog nodig
100% bereikt
3 donaties
0 dagen te gaan
Bijdragen (3)
Bijdragen
Naam
Bijdrage
Datum
Stadsmarinier H ... € -5,67 31-03-20
Nicolette Lima € -5,49 31-03-20
Stadsmarinier H ... € 310,00 10-12-19
Stadsmarinier H ... € 150,00 10-12-19
WOP Schollevaar € 150,00 05-12-19

Dit initiatief werd gesponsord door:

Initiatiefomschrijving

‘De Arabische borduurkunst is zeer sterk verbonden met het vrouwelijke domein. Het is niet slechts traditionele kledij. Het is een icoon die de identiteit van de Arabische vrouw weerspiegelt en voor generaties lang wordt overgedragen van moeder op dochter.’

Zo ook bij mij, zegt Fatima Abbadi. Samen met mijn moeder, zussen en buren borduurde ik als kind. We borduurden kussens, tafelkleden en vele andere kleine voorwerpen. Het was een moment voor vrouwen om samen te komen en verhalen te vertellen. Het is een belangrijk onderdeel van mijn leven geworden om de traditionele Arabische borduurkunst te documenteren en deze te delen met andere vrouwen.
Sinds kort ben ik met mijn gezin gehuisvest in Capelle en weet dat er ook een grote groep vrouwen van Arabische afkomst hier wonen. Voor mijn laatste expositie deze zomer van ‘Meet the Artist Capelle’ in Capsloc, had ik het genoegen om met veel Syrische vrouwen te praten, die instinctief emotioneel werden en huilden toen ze mijn geborduurde jurken zagen. Het was ontroerend om te zien hoe het borduurwerk ook hen terug naar Syrië bracht, naar de tijd voor de oorlog en migratie.

De intentie van deze workshop is dan ook om de vrouwen in Capelle deze traditie van het borduren te leren en er over te praten, zodat het in stand gehouden kan worden.
De traditie van het borduren heeft de kracht om bruggen te slaan tussen de vrouwen van verschillende culturen. Ook hoop ik vrouwen te bereiken, die door allerlei omstandigheden veel achter de voordeur verblijven en door deelname aan de workshop hun sociale netwerk kunnen vergroten.

Voor wie

Voor vrouwen in Capelle aan den IJssel die enthousiast zijn om hun kennis van het traditionele borduren te delen en voor vrouwen die het graag willen leren.

Omschrijving van de plek

Een ruimte bij Stichting Welzijn Capelle

Begroting

Aantal Prijs p/s Omschrijving
1 € 610,00 Zie aanvullende informatie benodigde middelen

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle