Mini-bieb Dalenbuurt

29 okt 2020

Rijndal

y.e. vogelaar

Ontmoeting
Opknappen van de buurt
Kunst en cultuur
Mini-bieb Dalenbuurt
Een vraag stellen een vraag stellen

Een vraag stellen€ 0,00 van € 1 010,00 gedoneerd gesloten
€ 1 010,00 nog nodig
0% bereikt
0 donaties
0 dagen te gaan

Bijdragen (0)

Bijdragen
Naam
Bijdrage
Datum

Initiatiefomschrijving

In de zomer 2016 is er een 'mini-bieb' in de Dalenbuurt geplaatst. Uit deze zogenaamde 'free library' kan jong en oud kosteloos boeken halen -en achterlaten; van strips en prentenboeken tot literatuur en romans.
De feestelijke opening is in de zomer van 2016 gedaan door de toenmalig directeur van de Bibliotheek Capelle (stadsplein) en vond plaats onder grote belangstelling van buurtbewoners, onder wie veel kinderen.
Inmiddels zijn we drie jaar verder en wordt er gretig gebruik gemaakt van de bieb; er wordt volop geleend en gelezen, maar er worden ook veel mooie boeken achtergelaten waardoor er voor ieder wat wils is te vinden. Door het intensieve gebruik, en ook door 'weer en wind' is de bieb aan vervanging toe. Hij is niet meer waterdicht en de deur sluit niet goed meer. Graag willen we een nieuwe bieb laten plaatsen die weer jaren mee kan! De wijk wordt opgehoogd momenteel, dus de oude bieb zou sowieso tijdelijk verplaatst moeten worden. Het zou mooi samenvallen: een 'opgeknapte' wijk, en een dito bieb!

Voor wie

de hele (dalen) buurt

Omschrijving van de plek

de mini-bieb in het midden van de parkeerplaats/plein van het Lippedal

Begroting

Aantal Prijs p/s Omschrijving
1 € 700,00 kosten nieuwe bieb
1 € 10,00 sneldrogend beton
3 € 100,00 stoeltjes bij de bieb (boomstammetjes)

Vrijwilligers nodig voor

Misschien zijn er mensen die mee willen helpen, bijvoorbeeld met het organiseren van een feestelijke opening? Verspreiden van flyers b.v..
Of het zagen van drie leuke boomstamkrukjes voor de kinderen, zodat ze voor de bieb kunnen zitten om boeken in te kijken? Eventueel kunnen we bij de "baas" van het Hitlandpark boomstammetjes regelen ;-)).

Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle

Facebook Twitter E-mail