Vervoer ouderen en kinderen naar moestuin in 2019

1 mei 2019 t/m 1 oktober 2019

langepad

Rob Steine

Vervoer ouderen en kinderen naar moestuin in 2019
Een vraag stellen een vraag stellen

Een vraag stellen



€ 1 000,00 van € 18 200,00 gedoneerd gesloten
€ 17 200,00 nog nodig
5% bereikt
1 donaties
0 dagen te gaan

Bijdragen (1)

Bijdragen
Naam
Bijdrage
Datum
WOP Oostgaarde € 1 000,00 30-11-18

Initiatiefomschrijving

Vervoer van en naar Ontmoetingstuin Hitland voor een kop koffie.
Inleiding.
In het openbare Park Hitland zijn gerealiseerd in 2017 diversen buiten activiteiten, zoals speelplaatsen, wandelroutes, uitkijktorens, honden- en kinderspeelplaatsen, tuinen. Een van de tuinen is een makkelijk bereikbaar Openbare Ontmoetingtuin in het recreatieschap Hitland-zuid.
In het Recreatieschap Hitland (Hebben zitting in Dagelijks Bestuur Gemeente Zuidplas en Capelle aan den IJssel) met Provincie Zuid-Holland hebben zich tot doel gesteld dat omwonenden (eenzame maar ook actieve) met bezoekers en gebruikers nog meer kunnen genieten en profiteren van dit prachtige recreatiegebied.
Bij de totstandkoming van dit project is inspraak geweest met betrokkenen en organisaties uit de omgeving. In de Beheergroep zijn vertegenwoordigd de Welzijn organisaties WOP uit Capelle en Zuidplas, Accent praktijkschool, Humanitas Buiten Schoolse Opvang, Kerkgemeenschap De Doorbraak, Rubensingel. Gezamenlijk werken de moestuinders, vrijwilligers en de genoemde organisaties met liefde en passie aan de aantrekkelijkheid en verbreding van draagvlak voor een ontmoetingsplek op het Ontmoetingstuin complex.
Doel vervoersplan ouderen en jongeren.
Het hoofddoel van de openbare Ontmoetingstuin Hitland is betrokkenheid vergroten en het faciliteren tuinders, gebruikers, bezoekers uit de omgeving. Het tuinproject is in november 2018 als geslaagd bestempeld en wij willen nu een Vervoersplan ontwikkelen voor de ouderen aan huis gekluisterd en jonge kinderen veilig vervoer aan te bieden.


Organisaties.
Enthousiaste tuinders en vrijwilligers werken gezamenlijk met Humanitas Buiten Schoolse Opvang, Welzijn Oostgaarde Capelle, Voedselbank Capelle, Kerkgemeenschap de Doorbraak, Kind-oudertuin groep, Rotstuin collectief, moestuinders Rubensingel met liefde en passie aan de aantrekkelijkheid van een ontmoetingsplek op het Ontmoetingstuin complex.
Locatie.
Een berging met toilet met een overdekt zit gedeelte kan nu worden gebruikt om gezellig te kunnen zitten of schuilen bij slecht weer.


Probleem eenzaamheid.
De Welzijn organisaties signaleren het probleem maar hebben geen tijd om ouderen te begeleiden naar activiteiten zoals de ontmoetingstuin. Het bezoeken van deze ontmoetingsplek is een grote opgaaf voor de ouderen.
Pilot plan.
Gezocht is naar een uitvoerbaar pilot plan, waarbij ouderen en jongeren worden opgehaald met een veilige bus naar de Ontmoetingstuin en weer terug. Vooraf is er in overleg met WOP en BSO de afspraken en route opgesteld. De ouderen worden overdag ontvangen kunnen voorlichting op tuin krijgen en ook eventueel iets doen. De jonge kinderen en moeder of begeleider worden in de middag naar hun eigen thema tuinen waar zij op school zijn voorbereid om van de buiten lucht en planten te kunnen genieten.
Wij denken dit gedurende 6 maanden van begin april tot eind september 2019 te kunnen bedienen door een eigen chauffeur, ontvangstcomité en locatie. De ontmoetingstuin heeft een vrijwilliger die een bus mag en kan besturen. Mogelijk dat in beide Gemeenten Zuidplas en Capelle a/d IJssel vervoersbedrijven hun imago willen verbeteren om ouderen te vervoeren tegen een minimale vergoeding.
De kostenraming bedraagt voor 6 maanden 1 x per week (26x):
26 x ontvangst met koffie en cake 120,-
26 x het plannen en regelen, vastleggen van ouderen en jongeren 250,-
26 x busvervoer voor hele dag van 10.00 uur tot 17.30 uur. 13.000,-
Totaal geraamde kosten ca 15.000,-

Voor wie

eenzame en moeilijk te been zijnde Ouderen en jonge kinderen

Wanneer

woensdag 1 mei 2019
dinsdag 1 oktober 2019


Omschrijving van de plek

Ontmoetingstuin Hitland

Begroting

Aantal Prijs p/s Omschrijving
26 € 700,00 vervangend vervoer nar tuin

Vrijwilligers nodig voor

goed gekeurde vriendelijke chauffeurs

Dit initiatief werd gesponsord door:

Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:




Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle

Facebook Twitter E-mail