kinderclub De Hoeksteen

Verslag van Kinderbuurtclub De Hoeksteen Rivierweg 15 Capelle aan den IJssel.

30 oktober hebben een we poging gedaan tot doorstart van de kinderclub die m.i.v. januari 2019 in de Hoeksteen gestopt was.

De eerste keer kwamen er twee kinderen, inmiddels hebben we er 10 kunnen inschrijven. We hebben diverse dingen gedaan. De eerste keer was het thema: herfst en verzamelden we rond de kerk allerlei herfstige dingen die we binnen op een mooi bordje hebben geplakt. Op 6 november waren er zomaar ineens geen kinderen, dat had waarschijnlijk te maken met de staking Op 13 november hebben we de legende van Sint-Maarten verteld en een lantaarntje geknutseld, gepraat over delen met elkaar en een lichtje willen zijn.  Voor 20 november hadden we een thema: ben je wel eens bang? Het Bijbelverhaal over de storm op het meer was de themavertelling. Daarna knutselden we iedere een eigen boot. 27 november deden we spelletjes en dat gaf ook veel plezier! 4 december hebben we een sinterklaasverhaal gehoord over Zwarte Piet in de koelkast en mochten de kids een zwarte piet maken van eierkoeken en allerlei snoepgoed. Reuze gezellig. Op 11 december en 18 december hebben we Kerst als thema gehad. Uiteraard doen we dit met respect voor kinderen die van huis uit geen kerst vieren. Op 11 december kwam er een nieuwe jongen bij met zijn begeleidster vanwege zijn beperking. Leuk om zo verschillende kinderen te hebben. Het verhaal ging over een dennenboom die uitzag naar kerst omdat ze dan mooi versierd zou worden. We hebben daarna allerlei kerstversiering geknutseld met veel glitter. 18 december hebben we via de beamer van de kerk het kerstverhaal van Dick Bruna laten zien. En beneden knutselden we met veel groen eigen kerststukjes. Voor de kinderen kan het dan niet mooi genoeg zijn. Via Kringloop etc. was er genoeg versiermateriaal. Bij iedere club komt Pally, een mooie handpop ook even een praatje maken met de kinderen.

We zijn nu met 3 leidinggevenden. Voor elkaar waren we op dit terrein onbekend. Maar het klikt goed en we vinden het leuk om te doen.

Voor de kinderen zijn er plastic bordjes en bekers aangeschaft dat is milieuvriendelijker dan telkens wegwerpservies. En het staat gezellig!

We hebben samen met de kinderen clubregels opgesteld en opgehangen. Ook de naa voor ons vriendje de handpop is in overleg met de kinderen bedacht.

Iedere keer is er iets te drinken en een gezond snoepmomentje.

Als PR hadden we geflyerd op de Horizon. Dat is blijkbaar nog niet voldoende geweest, graag willen we meer kinderen. We geven de moed niet op want we vinden dat Middelwatering wel een kinderclub verdient. Via de Torenhof en de Klimop zullen we de PR nog uitbreiden. Dus ook voor 2020 zullen we een begroting indienen om weer verder te gaan. Wij zijn blij dat we financiële ondersteuning hebben gehad zodat we een nieuwe start konden maken. Heel erg bedankt! Wij gaan zeker door!

Bij dit verslag enkele foto’s zonder kinderen i.v.m. de wet op de privacy.

Joyce Graphoorn, Ira van Tol, Dora Hoekstra

Initiatief uitgevoerd
6 november 2019 t/m
18 december 2019

Organisator
kinderclub De Hoeksteen

Locatie
zaal van kerkgebouw De Hoeskteen

Opgehaald bedrag
€ 137,42

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle