Theaterproject Goud voor en door Oud

Stichting Sonrisa Rijnmond heeft in samenwerking met Rob Nieuwveld, Wendy Hoogendijk en Eva Kruijs het project Goud voor en door Oud samengesteld. Daarin spelen onder andere 13 senioren met een gemiddelde leeftijd van 82 jaar een Theatervoorstelling genaamd Lang & Gelukkig. Deze is inmiddels uitgevoerd in het Isala Theater op 15 en 19 januari 2020 voor een uitverkochte Luc Lutz zaal.

Om de acteurs en actrices nog beter te kunnen voorbereiden, wilden wij hen voor en achter de schermen de theatervoorstelling Beer mee laten maken. Dat om hen nog meer inzicht te laten krijgen in al hetgeen zich afspeelt op en rond het toneel van een theatervoorstelling. Dat kon bijzonder bijdragen in hun uiteindelijke optreden. Al sinds september werden ze daar door onder andere Theaterregisseur Wendy Hoogendijk op voorbereid. Wendy Hoogendijk speelt een hoofdrol in de theatervoorstelling Beer en zo kunnen de spelers meemaken hoe het in ‘het echt’ gaat. Beer werd in het Isala Theater uitgevoerd op 14 december 2019.

Er is via Maak Capelle voldoende geld opgehaald om dit mogelijk te maken.

Tijdens Beer zijn de acteurs gewezen op onderdelen die zij tijdens de repetities hebben geleerd. Houding (nooit met je rug naar het publiek en zoek vooral contact met het publiek), luid praten zodat men op de achterste rij in het theater je goed kan verstaan, naar elkaar kijken, pauzes nemen in de tekst, gezichtsuitdrukking zijn enkele voorbeelden.

Achteraf is gebleken dat dit initiatief uiterst nuttig is geweest voor het inzicht in acteren op toneel en dat het heeft bijgedragen in het succes van de uiteindelijke voorstellingen in januari 2020.

Initiatief uitgevoerd
14 december 2019

Organisator
Stichting Sonrisa Rijnmond

Locatie
Isala Theater

Opgehaald bedrag
€ 383,86

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle