Theatervoorstelling Kruistocht in spijkerbroek

Inleiding

In september 2020 ging de voorstelling De Piratenkoningin in première. In een tijd die zoveel onzekerheid gaf en die ook zoveel onderlinge solidariteit teweegbracht, wilden we als makersteam en als jongerentheater Quint maar één ding: met zoveel mogelijk jonge mensen op een creatieve wijze aan de slag. We hebben daarom iedereen die zich heeft aangemeld de mogelijkheid gegeven om met De Piratenkoningin mee te doen. Vanaf zaterdag 16 mei startten we met digitale repetities en zodra de richtlijnen van de overheid dat toe stonden zijn we weer fysiek de vloer op gegaan. De grote groep spelers gaf ons de mogelijkheid om met 2 casts te werken. Iedere cast bestond uit groep kernspelers, aangevuld met spelers uit de andere cast als ensemble.

Deze voorstelling hebben we als team eerder gemaakt, waardoor we alle tijd konden besteden aan de kortere tijd die we met de spelers op de vloer hadden en om goed in contact te kunnen blijven met theaters, scholen en bezoekers. En zo stap voor stap in konden spelen op de regelmatig veranderende maatregelen.

De voorstelling is gespeeld door 37 jongeren vanaf 13 jaar plus 12 jonge spelers uit de regio Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas.

 

Inhoudelijk verslag

De Piratenkoningin gaat over de piratendochter Grace O’Malley die het als Ierse opstandeling schopte tot een bezoek aan de machtige Engelse Koningin Elisabeth (rond 1580). De muziek is kippenvel, het onderwerp is kippenvel. Het is vrolijk en stoer. En ontroerend.

De bekendste Ierse zeerover was een vrouw! Met haar woeste rode krullen en haar prachtig felle ogen deed Grace O’Malley menig mannenhart sneller kloppen… van angst!

We gaan terug naar 1580, naar het arme Ierland dat door de Engelsen veroverd wordt. En waar Grace de enige is, die de droom van vrijheid levend houdt. Een voorstelling over het verlangen om vrij te zijn, gespeeld gezongen en gedanst in Ierse stijl door veertig spelers van Jongerentheater Quint.

De makers zijn: Marnix Keeven (regie en scriptbewerking), Renate de Jong en Renske van Oosten (dans/beweging), Robin van Hilten (muziek) en Nils Schartz (zangrepetitor).

Zie voor een impressie de trailer van De Piratenkoningin op ons YouTube kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=76iE19VMPTo

Initiatief uitgevoerd
1 juni 2020 t/m
8 november 2020

Organisator
Stichting Jongerentheater Quint

Locatie
Wij repeteren in het IJsselcollege, de voorstellingen zijn in het Isala Theater.

Opgehaald bedrag
€ 1520,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle