< Terug

70 jaar aankomst Molukkers in Nederland

Verslag Live-stream “70 jaar aankomst Molukkers in Nederland”

Het was een koude dag 21 maart 1951…… 1 van de zinnen die me is bij gebleven, als ik de 1e generatie ouderen erover hoorde praten……….

 

Al vanaf 2015 organiseer ik samen met Capsloc, culturele evenementen. En met name de Molukse cultuur. En met trots mag ik zeggen dat al mijn evenementen héél erg goed bezocht werden.

Helaas met de Corona heel weinig tot niets georganiseerd. Maar gelukkig konden we met online stream-concerten wel iets doen.

 

We wilden stilstaan bij het feit dat het dit jaar 70 jaar geleden is dat de eerste voet werd gezet op Nederlandse bodem. Online-streamen was het einige wat we ermee konden doen. Een uur lang met muziek en gedichten, meer om in stilte en bewust terug te denken. Zaterdag 20 maart kon het. Een stream-sessie die om 20:00u gestart wordt.

Programma werd gelijk gemaakt. Een kleine huisbandje werd bijeen geroepen. En een Molukse dichter, wonend in Capelle wilde ook meedoen. En als hekkesluiter, een erg populaire Moluks talent uit buur-wijk Moordrecht. Zoals we weten kampte deze wijk met een hoop verdriet doordat de Corona daar hevig heeft huisgehouden.

Samen met Capsloc heb ik een begroting gemaakt en dit alles bij MaakCapelle ingediend. En tot vreugde hebben wij groen licht gekregen om dit te doen.

De begroting bestond uit een bedrag naar Capsloc voor de technische dingen, bedragen naar de artiesten en een bedrag naar verzorging artiesten en medewerkers. Capsloc heeft voor die dag ook de verzorging artiesten/medewerkers op zich genomen.

 

Om 10:00u is de technische crew van Capsloc begonnen met het opbouwen en klaar zetten van podium en camerastands.

Om 12:00u  kwam de 1e artiest uit Moordrecht met een volle bezetting aan. Alles is natuurlijk gedaan volgens de RIVM-regels. En iedereen hield zich netjes eraan. Opnames gemaakt en alles is perfect opgenomen. 14:00u was het tijd voor de andere artiesten om zich klaar te maken voor de volgende opnames. Ook deze zijn perfect gegaan, mede door de goede technici die er waren.

Capsloc zorgde voor heerlijke belegde broodjes en koude/warme dranken. En een ware traktatie kregen we voor een klein bedrag aan Molukse snacks van Patita Snacks uit de wijk.

Om 16:00u zijn alle muziekopnames gemaakt. En om 17:00u is iedereen weer naar huis gegaan. Behalve degene die de livestream om 20:00u gaan starten.

 

20:00u, spannend…… want er waren ook andere streams bezig die ook in hetzelfde kader als ons waren. Maar tot onze verbazing………. binnen een paar minuten steeg het aantal viewers al richting de 300…… en uiteindelijk meer dan 500 viewers!!!! Meer dan de andere streams!!

En tot nu toe wordt het nog steeds bekeken!!!

 

Toekomstplannen…. Ik hoop binnenkort weer iets te mogen regelen. Meer voor de oudere Molukse én Indische mensen, ook in Capelle zijn ze er ook. Online streamen, helaas zonder de Indische/Moluksehapjes..

Initiatief uitgevoerd
20 maart 2021

Organisator
Christiaan Muskita

Locatie
poppodium Capsloc

Opgehaald bedrag
€ 1 250,00
Meld een initiatief aan

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:




Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle

Facebook Twitter E-mail