Svs Zomerweekend kamp

Na maanden van voorbereiding en duimen voor goed weer, was het eindelijk zo ver: het Zomerweekend op SVS. Door de huidige corona maatregelen kregen we twee dompers te verwerken. We mochten helaas niet logeren op het veld en de kinderdisco kon ook niet doorgaan, maar de organisatie is daar heel creatief mee omgegaan!

Dag 1

Nadat bijna 110 kinderen zich hadden verzameld op het terrein op zaterdag, konden we beginnen met een voetbaltoernooi. Vijf tegen vijf en drie tegen drie. Na drie poulewedstrijden werden er halve finales gespeeld en een spannende finale. Door de onverwachte hitte hebben we het toernooi ingekort en ervoor gekozen om na de lunch lekker twee uurtjes de kinderen te laten afkoelen onder een aantal waterslangen.

Na de lunch gingen de vrijwilligers zich klaarmaken voor de vossenjacht. Er waren verschillende typetjes verstopt in het gebied rondom de voetbalvereniging. Een zwerver, vogelspotter, hardloopster, beveiligster, iemand met autopech, etc. Bij iedere vos die de kinderen konden vinden, kregen ze een letter en van alle verzamelde letters konden ze een woord maken. Na een intensieve speurtocht waren alle kinderen en vrijwilligers wel hongerig geworden. Het mooie weer leende zich perfect om iedereen te laten genieten van een heerlijke barbecue. Broodjes hamburger, frikandellen, patat, kipburgers, voor ieder was er wat lekkers! Alles was klaargemaakt door de vrijwilligers.

Na de barbecue was er nog een prijsuitreiking in de vorm van een gouden medaille voor de winnaars en daarna namen we afscheid van de kleinste deelnemers. Die werden opgehaald door hun ouders, waarna de oudste deelnemers overbleven voor een spooktocht. Er waren diverse kleedkamers ingericht als spookhuis en aan het gegil te horen wat over het terrein galmde, was dat best eng voor veel deelnemers. De vrijwilligers hadden zich weer flink uitgedost. De kinderen moesten er achterkomen wie nou Roodkapje had vermoord. In iedere kleedkamer kregen ze een getal, en als je al die getallen bij elkaar op had geteld dan had je de cijfercombinatie van de kluis gevonden met daarin een beloning en de moordenaar van Roodkapje… de WEERWOLF. Onderweg moesten de kinderen eerst langs hele enge clowns, een akelige waarzegster, schrikbarende zusters die bezig waren met een operatie, etc.

Rond 21:30 uur was de eerste dag van het zomerweekend ten einde gekomen en werden de kinderen weer opgehaald. Uitgeput, maar vol enthousiaste verhalen stapten ze in de auto of op de fiets richting huis.

Dag 2

Zondagochtend om 7:30 stonden de vrijwilligers alweer klaar om het veld vol te zetten met opblaasbare voetbal- en estafettespelletjes zoals pingpongbal lopen, zaklopen, kruiwagen lopen, etc. Er was die dag ook een penaltybokaal en we konden meten wie het hardst kon schieten. Tot slot werden er twee echte clinics door Voetbalschool Progressie en Jordy's 1 on 1 georganiseerd. Al met al dus een hele drukke tweede dag. En dat weer in een stralend zonnetje, zonder een verfrissend windje. Het was dus een beetje afzien voor deelnemers en vrijwilligers.

Voor ieder onderdeel was een gouden medaille te winnen. Zowel als team of individueel. Dit zorgde voor veel strijd op de velden tussen de kinderen. De gehele dag door werd er gezorgd voor drinken of een verkoelend ijsje of een slush puppy. De vrijwilligers liepen regelmatig langs met zonnebrandcrème. Na weer een fantastische lunch ging de strijd verder en zo kwamen we dichterbij de prijsuitreiking en afronding van een heel geslaagd weekend.

 

Het hele weekend stond er een Pole Soccer-veldje klaar, waar de kinderen lekker tegen elkaar konden voetballen. Deze was gratis neergezet door Klupp Sportswear.

Een speciaal bedankje naar alle vrijwilligers die het hele weekend hebben klaargestaan voor de kinderen. Zowel voor als achter de schermen natuurlijk. Zonder jullie kunnen dit soort evenementen geen doorgang vinden. Ook een speciale dank naar alle sponsoren. Zonder jullie kunnen wij dit ook niet organiseren. Nogmaals enorm bedankt! We hopen volgend jaar het Zomerweekend weer te organiseren en dan met een overnachting en kinderdisco.

Ben je enthousiast geworden door het zien van alle leuke foto’s en video’s en wil je volgend jaar ook een bijdrage hieraan leveren in de vorm van vrijwilliger, sponsor of donateur? Meld je dan aan bij de organisatie van het Zomerweekend!

Initiatief uitgevoerd
17 juli 2021 t/m
18 juli 2021

Organisator
R Van der Vliet

Locatie
Sportpark schenkel, sportvereniging SVS

Opgehaald bedrag
€ 1500,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle