< Terug

Capelse Multiculturele Foodmarkt

Op zaterdag 23 oktober werd voor de eerste keer een Capelse multiculturele foodmarkt gehouden op het Stadsplein in Capelle a/d IJssel. Er zijn stonden 23 deelnemers met verschillende culturen zoals Nederlands, Turks, Marokkaans, Syrisch, Palestijns, Iraans, Irakees, Antilliaans, Surinaams Hindoestaans, Surinaams Javaans, Surinaams Creools, Maleisisch, Indiaas, Afrikaans, Libanees, Jordanies, Kapferdiaans, Sint Maarten, Arubaans en nog veel meer! De deelnemers hadden diverse gerechten, hapjes en cultuurdrankjes klaargemaakt uit hun land van herkomst. De Capellenaren konden alles proeven en kopen voor een redelijke prijs. Alles werd verkocht voor minder dan €5.

De opkomst was overweldigend, de gerechten, hapjes en cultuurdrankjes waren bij alle deelnemers om 15.30 uur uitverkocht! Om de sfeer nog gezelliger te maken waren er ook Braziliaanse, Afrikaanse en Indiase straatbands. De straatbands leerden de kinderen ook trommelen. Het was prachtig om te zien hoe mensen ervan genoten!

Ook was er een activiteit voor de kinderen. Zij konden gratis popcorn en een suikerspin halen. Daarnaast konden zij zich ook laten schminken of een tijdelijke tattoo laten zetten. Er zijn vijfhonderd suikerspinnen en vierhonderd zakjes popcorn uitgegeven. Tachtig kinderen zijn geschminkt en zo'n 120 kinderen hebben een tattoo laten zetten. De kinderen genoten ook van een clown op stelten. De clown liep door de foodmarkt en maakte diverse figuurtjes van ballonnen om aan de kinderen uit te delen.

Burgemeester Oskam was ook aanwezig op de foodmarkt. Hij genoot van het eten en de sfeer en gaf aan dat deze markt voor herhaling vatbaar is. We willen volgend jaar weer zo'n foodmarkt organiseren, maar dan gaan we het groter opzetten. We willen dit drie keer per jaar doen. Dan willen we er graag andere thema's bijdoen, zoals cultuurkramen en sportactiviteiten voor kinderen.

Het was een geslaagde en succesvolle foodmarkt!

Wij bedanken Welzijn Capelle, de WOP's, Havensteder en de deelnemers met hun liefdevolle steun op vele gebieden. Het is echt een goed idee om dit vaker te doen en de integratie te bevorderen in Capelle a/d IJssel! De volgende foodmarkt zal naar verwachting eind maart 2022 worden gehouden.

Initiatief uitgevoerd
23 oktober 2021

Organisator
jay gayadin

Locatie
Stadsplein van Capelle a/d IJssel. (waar markt worden gehouden)

Opgehaald bedrag
€ 4 036,75

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle