Plezier op het plein (Zomervakantie)

Aanvraag is ingediend door 3 jongeren woon achtend in de wijk Schollevaar. Jeugd had de behoefte om iets leuks te organiseren voor de jeugd van de wijk. In gesprek met de jeugdwerker is het idee ontstaan plezier op het plein. Gehele proces is ondersteund, begeleidt & gedeeltelijk uitgevoerd door het jeugd/jongerenwerk van welzijn Capelle.

Op zaterdag 1 september 2018 heeft de activiteit plezier op het plein plaatsgevonden.

In de voorbereidingen hebben we zoals gebruikelijk een kennisgeving via capelleaandenijssel.nl ingediend. Gemeente heeft ons geïnformeerd dat er op dezelfde dag een sportactiviteit is aangemeld door perspectief jeugdwerk. Wij hebben contact gelegd met desbetreffende contactpersoon van perspectief jeugdwerk en hebben afgesproken om er een gezamenlijke activiteit van te maken.

Activiteit heeft plaatsgevonden op het pleintje dat achter Sjalomschool ligt. Bij de jeugd beter bekend als “teerveld”.  

Zaterdag 1 september hebben we onze activiteit eindelijk na een lange voorbereiding kunnen uitvoeren. We hebben ons om 11:00 uur op het pleintje verzameld en hebben alles klaargelegd voor de start start van de activiteit. Activiteit heeft plaatsgevonden vanaf 12:00 uur t/m 18:00 uur. In praktijk zijn we iets eerder begonnen (voorbereiding) en later gestopt.

Uiteindelijk hebben we een mooie dag gehad qua weersomstandigheden en qua opkomst doelgroep. De samenwerking met jongeren, perspectief jeugdwerk & ouders was ook zeer prettig en zeker voor herhaling vatbaar.

Programma was aantrekkelijk, uitdagend & gevarieerd. Al met al was er genoeg te doen voor iedereen. Tijdens de activiteit hebben we ook nog kunnen barbecueën. Gezien de weersomstandigheden en activiteitverloop was dit ideaal. Hulp van de ouders was ook optimaal en hard nodig geweest.

Uiteindelijk hebben we ongeveer 40 bezoekers gedurende gehele dag gehad.

We hebben wat sport/spel activiteiten op het stenenveld gedaan, bubbelvoetbal op het grasveld, muziek en eten rondom bus van welzijn Capelle.

Jongens en meiden hebben een leuk vaantje gekregen & winnaars hebben kleine schaaltjes gehad.

 

Komende periode zullen we gaan overleggen en kijken wat voor leuks we weer kunnen neerzetten voor de jeugd van schollevaar.

Initiatief uitgevoerd
1 september 2018

Organisator
Amine Azougaghe

Locatie
Grasveld bij het Aquarel Steenveld Vlinderbaan Steenveld Teerveld

Opgehaald bedrag
€ 882,82

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle