Halloween Middelwatering

Voor de 6e keer organiseerde vrijwilligers van Wijkpunt Torenhof en bewoners uit de buurt samen het Halloweenfeest voor de kinderen van 0 tot 12 jaar. Het feest waar ieder jaar al maanden naar uitgekeken werd.
Rondom Wijkpunt Torenhof is het Halloweendorp met een spookdoolhof, de waarzegster, de verhalenverteller, spelletjes en het kerkhof opgebouwd. Door de Vogelbuurt (Kievitlaan/Meerkoetstraat tot aan de Gruttosingel) was de Snoephuizenroute met dit jaar 25 adressen waar de kinderen onder begeleiding van ouders langs konden gaan. De huizen worden indien nodig voorzien van snoep en decoratie, een aantal huizen hadden dit zelf geregeld.

Om 19.00 uur konden de tasjes en routes worden opgehaald bij Wijkpunt Torenhof voor een spannende route langs de snoephuizen. Ook was het Halloweendorp geopend van 19.00 tot ongeveer 22.00 uur. Voor de grote mensen was er een terras neergezet waar ze gezellig konden kijken naar de Halloween activiteiten of het dorp bezoeken.

 

Het opblaasbaar spookdoolhof was een groot succes, temeer dat het nu ook geschikt was voor de allerkleinste. Bij de waarzegster stond de hele avond een rij om de toekomst te laten voorspellen. Ook de verhalenverteller en de heks bij de spelletjes konden reken op een groot publiek. Leuk om te zien was dat een eenvoudige donkere tent met wat lichtjes voor de spelletjes als heel spannend was ervaren door de kinderen.

 

Meer dan 150 kinderen en rond de 100 volwassenen hebben de activiteit bezocht. In verband met wat groepjes jeugd boven de 12 jaar was extra toezicht nodig. Hierbij hadden we ondersteuning van vrijwilligers die in de beveiliging werkzaam zijn. We hebben een aantal keer moeten ingrijpen, maar met een goed gesprek kan je veel bereiken.

Aan de deelname waren geen kosten verbonden, om ieder kind en oudere mee te laten doen.

De evenementenvergunning. De afgelopen 5 jaar bouwde de jongerengroep Halloween in 2 dagen een compleet spookhuis, op de stoep. Echter bij de vergunning aanvraag heeft een bewoner bezwaar gemaakt. Dit kon nu niet meer op de stoep, en na overleg met de afdeling vergunningen zijn we uitwijken naar de rijbaan.

Om toch een griezelig alternatief te hebben is gekozen voor het opblaasbare doolhof van 13 bij 8 meter omdat na afloop de rijbaan voor 24.00 uur weer vrij moest zijn. Dus dat was flink aanpoten met de groep vrijwilligersom alles weer binnen 2 uur op te ruimen.

 

Foto’s en de AVG. Bij een zo grote groep mensen is het lastig om in het kader van de AVG foto’s te maken. Je moet dan vooraf bij elke foto vragen om toestemming.

Met dank aan alle vrijwilligers, bewoners van de snoephuizen kunnen we terug kijken op weer een zeer geslaagd Halloweenfeest, welke mede mogelijk is gemaakt door een financiële bijdrage van het WOP Middelwatering. Volgende jaar staat deze al weer op de planning voor zaterdag.

 

Joyce van der Wal

Stichting Kennismakelaars

Wijkpunt Torenhof

Initiatief uitgevoerd
27 oktober 2018

Organisator
Wijkpunt Torenhof

Locatie
Rondom Wijkpunt Torenhof het Halloweendorp en door de Vogelbuurt (Kievitlaan/Meerkoetstraat tot aan de Gruttosingel) de Snoephuizenroute.

Opgehaald bedrag
€ 1250,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle