(WMO) Ontmoetingsactiviteiten 2019

 Stichting Kennismakelaars ondersteund vanuit Wijkpunt Torenhof met een team van deskundige vrijwilligers ontmoetingsactiviteiten ter voorkoming van vereenzaming en informatievoorziening. Hierbij is het doel om mensen elkaar te laten ontmoeten, niet alleen tijdens de activiteiten maar ook er buiten. Zodat een netwerk ontstaat om naar elkaar om te zien en te helpen.

Een gratis laagdrempelige inloop, waar bewoners uit de wijk elkaar kunnen ontmoeten. Vrijwilligers zijn er om vragen te beantwoorden of door te verwijzen over Wonen, werken, welzijn. Er zijn ook vrijwilligers die helpen bij vragen over computer, telefoon ed. Door aanschaf van een printer kunnen bewoners nu ook een kopietje maken. Tevens is dit een moment waar gesprekken worden gehouden met samenwerkingspartners in de wijk. Op woensdag 6 maart was een feestelijke bijeenkomst in het kader van 10 jaar stichting Kennismakelaars. 

Het hele jaar door is er een activiteit op 4 vrijdagavonden per maand. Spelletjesavond/Regenbooginloop, Koken voor de Buurt, Gezellige avond en Bingo, waarbij de laatste de meest populaire is. Een aantal bezoekers komt met vervoer op maat en een aantal worden opgehaald door andere bezoekers.

In het 3e kwartaal 2017 is een proef gestart met een gratis gezellig avond, dit was een succes. Wat wij hierbij merkte is dat vooral ook de bewoners met een krappe beurs naar de activiteit komen. Ook in 2019 is dit wederom opgenomen in het programma. De invulling van de avond is in 2019 altijd een verrassing voor de bezoekers. Het gaat om samen zijn, elkaar ontmoeten op regelmatige basis en niet alleen komen als er een Kien-avond is. Met een Quiz als onderdeel van de avond proberen we ook een stukje educatie mee te nemen.

De meest populaire activiteit, de bingo. Inmiddels is er naast de maximaal 48 personen en een wachtlijst van meer dan 20 personen. Om wat spreiding te krijgen doen we de laatste bingo van het kwartaal op zondagmiddag.

Het hele jaar door is er een inloop op 2-3 zondagmiddagen per maand. Vrijwilligers zijn er om vragen te beantwoorden of door te verwijzen over Wonen, werken, welzijn. Bewoners kunnen spelletjes spelen, creatief bezig zijn. Bij begin van de middag lopen ook een aantal buurtbewoners binnen voor een praatje of vragen, deze krijgen gratis een bakkie koffie. De middag wordt afgesloten met gezamenlijk eten van een kopje soep, een patatje e.d rond 16.00 uur. Inmiddels wordt er naast de soep ook een hapje geserveerd en een toetje. Een extra inloopmoment voor ontmoeten. De hele middag 3,00, alleen spelletjes of alleen eten kost 1,50.

Een tegen eenzaamheid rond de feestdagen Rond de kerstdagen kon door een aanvullend budget vanuit het WOP een aantal extra feestelijke activiteiten worden georganiseerd. Gourmetten, Kerst groen crea workshop, op 2e kerstdag een brunch en op zondagmiddag 29 december een muzikale bingo.

Initiatief uitgevoerd
1 juli 2019 t/m
31 december 2019

Organisator
Wijkpunt Torenhof

Locatie
Wijkpunt Torenhof (nr 1) is gelegen nabij de Dorpskerk.

Opgehaald bedrag
€ 7680,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle