BarBeCoen de Botrede

14 september 2019

Elwira van Daalen

Barbecoen de Botrede - Zaterdag 14 september

Initiatiefnemers: Elwira van Daalen - Ronald Kooiman - Dudley

Het initiatief is ontstaan omdat Elwira en Ronald graag een BBQ wilden organiseren. Het idee was om buren uit te nodigen om het extra gezellig te maken. Dudley ( een andere buurtbewoner ) is kok en kan heerlijk vlees marineren en hij wou graag meehelpen met een BBQ. Elwira heeft toen een kort vooronderzoek gedaan en daarop werd positief gereageerd. Omdat er verschillende nieuwe bewoners in de wijk waren komen wonen vond men het een leuk idee om elkaar doormiddel van een BBQ beter te leren kennen. 

Elwira wist sponsoring via WOP te regelen via Maak Capelle. We hebben ook flyers ontworpen en zijn daarmee langs de deuren gegaan om buren uit te nodigen. Op de flyer was een invulstrook toegevoegd waar we vroegen om 5 euro per deelnemer. Daarnaast hebben we muziek, spelletjes, partytenten, tafels, banken en springkussens geregeld. De meeste buren reageerde positief en gaven zich gelijk op. Uiteindelijk kwamen er 83 personen op de Barbecoen af. 

Daarnaast moesten we meerdere vergunningen en sponsoring regelen. Na wat moeite zijn wij uiteindelijk goed geholpen. Er komt toch wat meer bij kijken kwamen wij achter. Zo moesten we een brandveiligheid vergunning hebben en een wegafsluiting vergunning. 

We hebben een nieuwe flyer voor de sponsoren gemaakt. En zijn daarna naar de winkels aan de admiraal helfrich weg en de puccini winkelcentrum gegaan. Daar zijn enkele winkeliers bereid geweest om geld of eten te doneren. Daar waren wij erg blij mee. 

Het feest was erg leuk en we hadden heel mooi weer. De kinderen deden spelletjes en hadden veel plezier op het springkussen onder begeleiding van Elwira en vrijwilligers. Het vlees werd goed gebakken door Dudley. Van de salades, stokbrood en kruidenboter werd ook goed gebruikt gemaakt. Daarna speelde Ronald met zijn vader een aantal nummers op gitaar met microfoon. Buurvrouw Marleen zong ook een nummer en nadat we een mobiel op de geluidsinstallatie hadden aangesloten zongen de kinderen ook nog een paar nummers (karaoke). Ronald heeft ook twee nieuwe gitaarleerlingen gekregen. Er zit veel talent in de wijk. 

Na het eten mochten de kinderen een gratis softijsje halen bij Verhage. Na afloop werd er door een groep nog gezellig gekletst en na geborreld. De bewoners hebben goed geholpen met het opbouwen en afbouwen van de locatie. Daarna hebben we gezamenlijk de locatie schoongemaakt. 

Onlangs zijn we nog geinterviewd (met camera- en geluidsman) door Maak Capelle over dit evenement en eventueel om te gebruiken als voorbeeld van andere initiatieven in de wijken. 

Tot slot zijn we zeker van plan om nog een buurtevenement te organiseren. 

Met vriendelijke groet 

Elwira, Ronald en Dudley

Je iDeal donatie is verwerkt.

Er is iets misgegaan bij het verwerken van je iDeal donatie.

Een vraag stellen een vraag stellen

Een vraag stellen€ 696,00 van € 597,00 gedoneerd afgerond
€ 99,00- nog nodig
117% bereikt
10 donaties
0 dagen te gaan

Bijdragen (10)

Bijdragen
Naam
Bijdrage
Datum
de fruitbaron € 1,00 05-09-19
buurtbewoners 44,60, € 60,00 05-09-19
buurtbewoner nr 98 € 10,00 17-08-19
buurdbewoners € 15,00 10-08-19
Verhagen € 80,00 02-08-19
Kledingreparatie EL € 10,00 02-08-19
buurtbewoners con Bo € 165,00 01-08-19
WOP Capelle West € 250,00 27-07-19
buurtbewoners € 80,00 23-07-19
Familie Kleef € 25,00 18-07-19
Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van
nieuwe initiatieven in:

Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle

Facebook Twitter E-mail