Jeugdviswedstrijd HSV ViRiVi

Woensdagochtend half 9 staan er aan de plas bij het Meidoornveld in de wijk Schenkel bijna 40 gespannen jongens en meisjes. Allemaal met een hengel en een emmertje in hun hand.

Ze waren samen met een ouder gekomen voor de jeugdviswedstrijd (6 t/m 14 jaar) georganiseerd door de Capelse Hengelsportvereniging ViRiVi.

Na een korte uitleg van de spelregels door de voorzitter Henk Schouten kreeg iedereen een plekje langs de waterkant toegewezen. Ieder kind kreeg een doosje maden en een zakje lokvoer mee, met dank aan Gebr. Bonte. Aan de waterkant werden snel de hengels in orde gemaakt, klaar om te vissen.

Klokslag 9 uur ging de fluit, en de dobbers gingen te water.

De eerste vis liet niet lang op zich wachten. Rond 10 uur kwam er een klein buitje regen, maar dat mocht de pret niet drukken, er werden vissen gevangen. De vrijwilligers van HSV ViRiVi kwamen regelmatig langs om de vissen op te meten en de vangst te noteren. Tussendoor kregen de kinderen een ijsje gesponsord door de Jumbo Schenkel.

Om 11 uur ging de fluit nogmaals, einde wedstrijd. Gelukkig hebben de kinderen veel plezier beleefd aan de viswedstrijd en heeft bijna elk kind een visje gevangen.

Na het opruimen van de hengels vertrokken alle kinderen, ouders en vrijwilligers naar Buurthuis De Wel (beschikbaar gesteld door WOP Schenkel) voor de prijsuitreiking.

De vrijwilligers van HSV ViRiVi telden snel de scores bij elkaar op en bepaalden de uitslag.

Ondertussen zaten de kinderen gespannen te wachten. De prijzen die gesponsord zijn door Gebr. Bonte, WOP Schenkel, John Kooy, WOP Middelwatering, JD Floats en WOP Schollevaar stonden al klaar op tafel. Voor elk kind was er een leuke prijs. Alle vrijwilligers en kinderen kregen van WOP Schenkel nog een drankje. Ise Deelen was de grote winnares met opgeteld 253cm aan vis.

Na afloop was iedereen razend enthousiast over het leuke initiatief en HSV ViRiVi zal volgend jaar wederom een jeugdviswedstrijd organiseren. Er zijn na afloop al diverse kinderen aan het vissen langs de waterkant gesignaleerd.

HSV ViRiVi bedankt alle vrijwilligers en sponsors die deze leuke ochtend voor de kinderen hebben mogelijk gemaakt.

Volg HSV ViRiVi ook via facebook https://www.facebook.com/groups/431132977456203/ of op instagram https://www.instagram.com/hsv_virivi/

Initiatief uitgevoerd
28 augustus 2019

Organisator
HSV ViRiVi

Locatie
De plas bij het Meidoornveld in Capelle Schenkel. We verzamelen om half 9 onder de flat bij het Meidoornveld.

Opgehaald bedrag
€ 225,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle