Maak kans op €7500 voor je initiatief!

27 september 2017

Het initiatief van Capelle

Maak kans op € 7.500,00 aan bijdrage voor jouw initiatief die jouw buurt nog mooier, beter en leuker maakt. De gemeente steunt graag initiatieven die Capelle nog leuker maken. Daarom kun je als bewoner, ondernemer of (maatschappelijke) organisatie kans maken op deze mooie ondersteuning. Meld vóór 15 oktober je initiatief aan op www.maakcapelle.nl!

Om kans te maken dient je activiteit bij te dragen aan êén of meerdere van de volgende ambities:

1. De parkstad verniewen
Het vele groen en water in de parken en de wijken maakt van Capelle aan den IJssel een echte parkstad. Capelle streeft er naar dat er (woon)ruimte is voor jong en oud en dat iedereen volop kan genieten van het groen en water dat altijd in de buurt is. Zo zorgen we ervoor dat mensen met plezier in Capelle aan den IJssel wonen, werken en recreëren.

2. Het hart laten kloppen
Er is behoefte aan een aantrekkelijk en levendig stadshart als centrum van Capelle aan den IJssel. Met het Stadsplein als ‘huiskamer van de stad’ waar Capellenaren elkaar ontmoeten en waar voor iedereen altijd iets te beleven is.

3. Logische verbindingen maken
In Capelle aan den IJssel komt een hoofdstructuur die het stadshart met de auto, fiets, openbaar vervoer en te voet optimaal bereikbaar maakt voor iedereen. Voetgangers en fietsers krijgen in Capelle aan den IJssel veiligere en duidelijkere routes. Capelle zet in op een verbetering van het lokale openbaar vervoer en op het organiseren van nieuwe duurzame vormen van vervoer.

4. De economische motor reviseren 
Capelle is een ondernemende stad en ontleent daar een groot deel van zijn economische slagkracht aan. Deze wordt verder uitgebreid door regionale samenwerking en gelijktijdig lokaal de rode loper uit te rollen voor (nieuwe) ondernemers. Een sterke voorzieningenstructuur voor heel Capelle aan den IJssel en de juiste aandacht voor de bedrijventerreinen in de stad versterken de lokale economie. 

Tijdens de Themater avond “Capellenaren maken de stad” op woensdag 25 oktober a.s. krijgen drie initiatieven de kans om hun initiatief te presenteren en daarmee een groot bijdrage te winnen. De bezoekers in de zaal van het Isala theater bepalen vervolgens hoe het bedrag van €7.500,- wordt verdeeld over de drie inzendingen. Op 18 oktober hoor je of je geselecteerd bent om je initiatief te pitchen in het Isala theater! Dus meld snel je activiteit aan op Maak Capelle.

Kijk voor meer informatie over deze ambities op http://www.capellebouwtaandestad.nl of www.centrumxpeditie.nl



Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle