Buurt BBQ voor verbinding en saamhorigheid

Verslag Buurt BBQ voor meer saamhorigheid en verbinding

Datum: 12 september 2020
Geschreven door: Marieke van de Loo

 

Initiatiefnemer buurt BBQ

27 juni heeft May Witjes een mail rondgestuurd met een update aan de buurt en de vraag hoe het iedereen verging. Het initiatief was geboren voor een 'aangepaste BBQ' met de corona maatregelen in achtneming. Hier kreeg May een reactie van 17 mensen die aangaven geïnteresseerd te zijn in een aangepaste Buurt BBQ. Vanaf dat moment is er een organiserend comité van actieve deelnemers gestart en heeft er online en offline overleg plaatsgevonden.

De papieren flyers zijn verdeeld door de buurtkinderen en bij de deelnemende straten door de brievenbus gegooid. Op deze manier is de interesse gepeild bij mensen die nog niet op de mailinglijst stonden.

 

Datumprikken
In eerste instantie was voor de eerste datum 29 augustus het meeste animo, maar toen het dat weekend bleek dat het ging stormen, hebben we de Buurt BBQ verplaatst naar de tweede datum (12 september) en dit bevestigd per mail aan de deelnemers. Er waren meerdere nieuwe buurtgenoten die de tweede datum toch aanwezig konden zijn, dus we hadden hiermee 27 volwassen deelnemers! De kinderen mochten gratis meedoen.

De slager werd op de hoogte gebracht dat de bestelling later geleverd moest worden en Maak Capelle ontving de update. De boodschappen zijn ingekocht op vrijdag 11 september en dezelfde dag van de Buurt BBQ. 


Op de dag zelf
Op zaterdag 12 september werd door de slager Arie Kok de levering in de ochtend bezorgd. In de loop van de middag was het organiserend comité met andere vrijwilligers bezig om het luchtkussen te plaatsen en de BBQ te installeren. We hebben de tafels zo georganiseerd dat er een looproute ontstond.

Vanaf 17:00uur ging de Buurt BBQ van officieel start; de BBQ ging aan en er werd volop gebruik gemaakt van het springkussen.

Sommige buurtbewoners hadden zelf salades gemaakt en deze werden ook op tafel gezet. De deelnemers werden actief aan elkaar voorgesteld en reeds bestaande contacten leerden elkaar beter kennen. Er werden stoelen neergezet zodat ouderen ook plaats konden nemen.

De 1,5 meter werd gerespecteerd en toch was het geheel zeer bevorderend voor de saamhorigheid onderling. Voor sommigen was het een warm weerzien in deze corona-tijd

Er werden ideeën uitgewisseld voor nieuwe buurt initiatieven. De kinderen genoten ook door zelf marshmallows te verwarmen.

Toen de avond viel brachten sommige buren hout mee om de vuurkorf aan te maken. Er werd ook een sjoel-competitie gehouden onder de volwassenen. Het werkte vooral bevorderend doordat we samen aten, om het kampvuur zaten en we samen oud Hollandse spelletjes deden.

Na afloop
Laat in de avond werd het luchtkussen opgeruimd, de tafels en stoelen, BBQ en de vuurkorf. Er zijn nieuwe vriendschappen ontstaan en we hebben onze buren die zorg nodig hebben wat beter in het vizier. We kijken terug op een prachtige opkomst en zien uit naar de volgende buurt initiatieven!

 

Initiatief uitgevoerd
12 september 2020

Organisator
Oude Kern buurt comité

Locatie
We willen een deel van de wijk (straat: Binnenhof) afsluiten voor verkeer zodat iedereen zich veilig voelt. Het is een straat waar veel bloembakken staan en het liefst zonder auto's die dag.

Opgehaald bedrag
€ 550,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle