Statistieken

initiatieven gestart
2371
initiatieven sparend
23
initiatieven geslaagd
2160
initiatieven niet geslaagd
188
initiatieven afgekeurd
67
totaal gedoneerd
€ 2.444.818,01
donaties
3625
vrijwilligers
23
middelen gedoneerd
58
cheques geactiveerd
9

OVER MAAK CAPELLE 

Wat is Maak Capelle?

Heb je een goed idee om Capelle aan den IJssel leuker, beter of mooier te maken? Zet jouw idee op Maak Capelle als ‘bewonersinitiatief’! Zo kun je geld en spullen ophalen om het idee uit te voeren. Ook kunnen mensen zich hier aanmelden om te helpen bij jouw plan.

Iedereen uit Capelle kan een idee op deze site zetten. Bijvoorbeeld voor een buurtbarbecue, een speelkeet of meer groen in je straat. De gemeente geeft elk jaar een geldbedrag voor Maak Capelle-initiatieven. Bewoners en bedrijven kunnen geld geven voor ideeën die ze goed vinden. Bewoners beslissen zelf welke activiteiten en projecten geld krijgen.

Idee? De buurtcoach denkt met je mee!

Heb je een idee om je wijk leuker of mooier te maken, bijvoorbeeld een buurttuin of een speelplek voor kinderen? Of wil je iets organiseren voor je buren, zoals een barbecue of rommelmarkt? De buurtcoach van jouw wijk denkt graag met je mee!

Team Buurtcoaches Welzijn Capelle

Hoe werkt Maak Capelle?

1) Heb je een idee om Capelle mooier, leuker en beter te maken? Maak een account aan en meld hier je plan aan. Bekijk dit stappenplan om te zien wat je precies nodig hebt om een initiatief aan te melden.

2) Binnen 5 werkdagen neemt een buurtcoach van Welzijn Capelle contact met je op over je initiatief. Als het is goedgekeurd, komt je idee op Maak Capelle. Bewoners die zich aanmeldde bij Maak Capelle, Havensteder en het Wijk Overleg Platform (WOP)* krijgen dan een mail met de vraag om jouw plan te steunen. Met geld, spullen of hulp.

 

Video: Hoe meld ik een initiatief aan?


Helpen bij Capelse bewonersinitiatieven?

Wil je anderen helpen om hun plan uit te voeren? Via Maak Capelle kun je:

  • Geld doneren (ook een klein bedrag)
  • Je opgeven om te helpen bij een bewonersinitiatief
  • Spullen geven voor een activiteit, bijvoorbeeld gereedschap, apparaten of eten. 
Crowdfunding >>
Vrijwilliger worden >>
Spullen geven >>

Staat er een groen hamertje bij een initiatief? Dan heeft de organisator spullen nodig. Bijvoorbeeld gereedschappen, apparaten of eten. Wil je iets geven? Klik op ‘Spullen geven’ en laat weten wat en hoeveel je wilt geven. De organisator krijgt een e-mail en neemt contact met je op.

 

*In een Wijkoverlegplatform (WOP) werken bewoners, ambtenaren, wijkwethouder samen met Welzijn Capelle, Havensteder en de wijkagent. Met elkaar zorgen ze voor een fijne wijk. Elke wijk heeft een eigen WOP. Elk jaar krijgen zij van de gemeente budget. Via Maak Capelle geven zij dit aan goede initiatieven in hun eigen wijk.

 

Maak Capelle is een initiatief van de gemeente Capelle aan den IJssel, Havensteder, de Van Cappellen Stichting, Welzijn Capelle en BRUIS advies.

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle