Social Return

De gemeente Capelle aan den IJssel vindt maatschappelijk verantwoord ondernemen belangrijk. Wij willen werkgevers stimuleren om mensen met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt aan werk te helpen en/of om maatschappelijke activiteiten te ondersteunen. Eén van de manieren om dit te bereiken is Social Return. Letterlijk vertaald betekent Social Return: maatschappelijk rendement op investeringen. In de praktijk betekent het dat we bedrijven, die van de gemeente opdrachten krijgen, vragen iets terug te doen voor de samenleving.
Bij alles wat de gemeente, de GR IJsselgemeenten of Sportief Capelle inkoopt, boven een opdrachtwaarde van 50.000 euro, leggen we als opdrachtgever een social returnverplichting op aan de ondernemer. Dat houdt in dat gemiddeld 5% van de opdrachtwaarde ingezet wordt voor social return.

Capelse Duiten

Met de Capelse Duiten biedt de gemeente een mogelijkheid voor het invullen van de social return verplichting. De Duiten worden ingezet op vier hoofddoelen: Meedoen, Leren, Sport & Bewegen en Sociaal ondernemen. De Commissie Capelse Duiten, waarin diverse Capelse organisaties zijn vertegenwoordigd, bepaalt welke doelen in aanmerking komen.

Via onderstaande link is het mogelijk een initiatief voor besteding van Capelse Duiten aan te melden. Let op dat je initiatief past binnen de hoofddoelen en dat het initiatief zich richt op Capellenaren.

Meld een initiatief aan

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle