Straatfeest Diabelli

Hallo, 

20 september organiseerden Sanne en Ilona voor het eest een straatfeest voor de Diabellistraat in Capelle aan den IJssel. Het straatfeest stond in het teken om elkaar beter te leren kennen omdat je de buren soms helemaal niet kent dat kan anders vinden wij!

Na het versturen van een uitnodiging per brief, kwam de ene naar de andere positieve reactie binnen en na 3 weken hadden we al 59 deelnemers. Dit hadden ook wij niet verwacht en het blijkt aan de reacties dan ook dat andere bewoners van de Diabellistraat dit initiatief omarmen! Zoveel deelnemers betekende dat we moesten schrappen in ons boodschappenlijst en daarom hebben we aan de deelnemers gevraagd of zij ook wat eten en drinken konden meenemen.  

Toen het 20 september zover was regende het de gehele dag. Even twijfelde we of we het wel door moesten laten gaan maar Arie Kok en de Plus hadden alles al zoals afgesproken afgeleverd, dan maar een regenjas aan en met de buren samen 2 partytenten opgezet. Helaas was dit niet voor de zon maar voor een hele hoop regen. Dit mocht de pret natuurlijk niet drukken en al snel 'druppelden' de eerste buren binnen met een flesje wijn of fris. De hamburgers en saté lagen op de BBQ en doordat we knus met elkaar onder de tent stonden kwamen de gesprekken al snel op gang. De buren waren het er allemaal over eens dat dit een goed initiatief was om de buurt en de bewoners beter te leren kennen. Sommige buren hadden zelfs het idee om zelf een straatfeest in 2020 te organiseren. Tegelijkertijd speelden de kinderen ondanks de regen gezellig samen op straat en hadden de ouders marshmallows op een stokje voor de kids om af en toe lekker op te warmen onder de partytent. 

Om 19.00 was het straatfeest afgelopen en bedankten wij iedereen voor hun komst en bedankten de buren ons voor de goede organisatie. Wij vonden het erg leuk om het straatfeest te organiseren, vooral omdat hierna iedereen met een ander gevoel zijn/haar eigen straat inrijdt.

Dus wij zeggen 'Missie geslaagd' 

Groetjes Sanne & Ilona

 

 

Initiatief uitgevoerd
29 september 2019

Organisator
Ilona van Zuidam

Locatie
Diabellistraat is een doodlopende straat. Aan het einde van deze straat ter hoogte van nr 83 en 76. Dit ivm dat auto's geen hinder van deze locatie ondervinden.

Opgehaald bedrag
€ 350,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle