Tips voor leuke, sociale activiteiten in tijden van 1,5 meter afstand

4 juni 2020

Momenteel zijn de gevolgen van het coronavirus goed onder controle als gevolg van de landelijke aanpak. Het gevaar is nog niet weg, maar als we ons met zijn alle aan de maatregelen houden, dan komt er stukje bij beetje meer bewegingsruimte. De terrassen, musea en bioscopen zijn voor maximaal 30 personen open en vanaf 1 juli mogen we weer in groepen van maximaal 100 personen bij elkaar komen. Dit biedt kansen. Wat kun jij doen om in deze tijd een leuke activiteiten te organiseren? Laat je inspireren door onderstaande initiatieven.

Groen! Groener! Groenst!
Zoek de verbinding op en ga samen aan de slag om de buurt wat op te fleuren! Voorzie bijvoorbeeld samen met bewoners de plantenbakken in de buurt van nieuwe planten en bloemen. Wil jij ook jouw buurt of straat opleuken? Meld dan nu jouw initiatief aan op www.maakcapelle.nl.

Sporten is gezond
In juni mogen we weer samenkomen met maximaal 30 mensen, in juli is dat al met 100 mensen. Ook in deze tijd is het belangrijk dat je in beweging blijft. Organiseer een leuke sportmiddag, want: sporten is hartstikke gezond. Houd wel rekening met de corona-maatregelen: 1,5 meter afstand en handen desinfecteren!

Knutselen met kinderen
Ook voor kinderen is dit een gekke tijd. Organiseer daarom een leuke knutselmiddag voor kinderen! Houd wel rekening met de corona-maatregelen: 1,5 meter afstand en handen desinfecteren!

Klein gebaar
In Capelle aan de IJssel zijn verschillende bewonersinitiatieven gestart om eenzame ouderen in het zonnetje te zetten. Zo worden er regelmatig kaartjes verstuurd naar kwetsbare, oudere dames van het Brei en Naaicafé en wordt er huis-aan-huis een groen aardigheidje gebracht met een flyer waarop hulpnummers staan vermeld. Lijkt je dit ook leuk? Ga dan zelf aan de slag!

Heb jij jouw initiatief al aangemeld?
Geïnspireerd geraakt? Kijk nu op www.maakcapelle.nl en meld jouw initiatief aan of kijk of er al mensen zijn met soortgelijke ideeën en hulp zoeken! Heb je hulp nodig bij het uitwerken van je idee? Neem dan contact op met je buurtcoach van Welzijn Capelle. 

Voor vragen over Maak Capelle  kun je contact opnemen met de helpdesk via helpdesk@maakcapelle.nl of bel 0103074681 (bereikbaar van ma t/m vr, 09.00 – 17.00 uur).

Let goed op jezelf en anderen.

Het team van Maak Capelle

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle