Een initiatief starten tijdens corona? Dit kan wél!

2 februari 2021

Het is en blijft voor veel mensen een moeilijke tijd. Gelukkig kun je via Maak Capelle initiatieven starten en elkaar een hart onder de riem steken. 

Voor als straks de winkels weer opengaan, geven we je alvast tips mee voor initiatieven die je wel kunt organiseren. Initiatieven die bijvoorbeeld in het teken staan om je buurtgenoten in het zonnetje te zetten of samen actief naar buiten te gaan.

Wat kun je bijvoorbeeld organiseren via Maak Capelle:

  • Een mooi bloemstukje met een persoonlijk kaartje. Maak zelf een bloemstukje of zamel geld in en organiseer via de lokale bloemist mooie bloemstukken. Schrijf een persoonlijk kaartje en verspreid het mooie gebaar in jouw buurt.
  • Fleur de straat op met nieuwe planten en bloemen. Nu we weer richting het voorjaar gaan, kunnen we lekker naar buiten. Hoe fijn is het als de straat er prachtig bijstaat met nieuw kleur en groen?!
  • Nodig je buren uit voor een sportmiddag, of ochtend, in de straat. Organiseer een lokale sportinstructeur of organiseer zelf een leuke sportactiviteit.
  • Trommel je lekkerste recepten voor de dag en breng maaltijden rond. Niets verbindt ons meer dan verrukkelijk eten.
  • Organiseer een videocall met de buurt. Iedereen mag zelf zijn koffie inschenken, maar de verhalen mogen gedeeld worden.
  • Als je je lekkerste recepten opzoekt, vind je misschien meteen oude leesboeken die je kunt delen met de buurt. Je kunt ze in de buurt verspreiden of nog leuker: bouw een minibieb!

Via Maak Capelle kun je voor geld, middelen en vrijwilligers sparen om jouw initiatief te starten. Heb je vragen of hulp nodig bij het opzetten van je initiatief? Neem dan contact op met de buurtcoach uit jouw buurt.

 Buurtcoaches

 

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle