Initiatieven tijdens de lockdown

23 december 2021

De feestdagen staan voor de deur, maar helaas kunnen we Kerst en oudjaarsavond dit jaar niet groots vieren. Door de aangescherpte coronamaatregelen zijn de mogelijkheden de komende weken beperkt. Gelukkig kun je via Maak Capelle initiatieven starten om elkaar deze winter een hart onder de riem te steken!

Hier lees je wat voor initiatieven er tijdens de lockdown nog wél mogelijk zijn: 

  • (Kerst)presentje of -bloemstukje rondbrengen: Stel zelf een leuk presentje of bloemstuk samen of zamel geld in om het samen met een lokale winkel te organiseren. Door een kaartje aan het presentje toe te voegen, maak je er een mooi persoonlijk gebaar van. 
  • Lichtjeswandeling: Stippel een route uit in de buurt en versier deze met mooie lichtjes. Deelnemers kunnen de route alleen, in duo’s of met personen uit hun huishouden lopen.
  • Onlineactiviteiten: Een fysieke kerst- of nieuwjaarsborrel met de buurt zit er helaas niet in dit jaar. Gelukkig zijn er genoeg andere manieren om met elkaar in contact te blijven. Organiseer bijvoorbeeld een onlineborrel, -pubquiz of -spelletjesavond!
  • Spullenruil: Heb jij nog boeken, puzzels of spelletjes thuis liggen waar je niets meer mee doet? Wellicht kan een van je buren zich hier juist goed mee vermaken tijdens de lockdown! Creëer een plek waar buurtbewoners spullen kunnen meenemen in ruil voor iets waar ze een ander weer blij mee maken.
  • (Kerst)maaltijd: Breng een lekkere, zelfgemaakte (kerst)maaltijd of oliebollen langs bij je buren. Ben je niet zo’n keukenprins(es)? Misschien kun je iets regelen via een lokale ondernemer.

Via Maak Capelle kun je geld of middelen inzamelen en vrijwilligers werven voor jouw initiatief. Heb je behoefte aan hulp of advies bij het aanmelden van een initiatief? Neem dan contact op met de buurtcoach van jouw wijk.

Maak Capelle wenst iedereen ondanks de beperkingen prettige feestdagen en een heel gelukkig nieuwjaar!

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle