Statistieken

1209 initiatieven gestart 10 initiatieven sparend 1029 initiatieven geslaagd 151 initiatieven niet geslaagd 19 initiatieven afgekeurd
€ 1 129 383,58 totaal gedoneerd 1794 donaties 15 vrijwilligers 53 middelen gedoneerd 9 cheques geactiveerd

Maak Capelle is het platform voor bewonersinitiatieven in Capelle aan den IJssel. Via deze site kunnen initiatiefnemers geld ophalen voor hun initiatief, vrijwilligers werven en middelen verzamelen om hun initiatief uit te kunnen voeren.


Blijf op de hoogte van initiatieven in jouw buurt

Op deze website vind je bewonersinitiatieven die in Capelle plaatsvinden. Je ziet welke initiatieven binnenkort plaatsvinden en leest leuke verslagen van initiatieven die al zijn uitgevoerd. Zie je een initiatief waarvan je graag op de hoogte blijft? Klik op het groene vinkje Volg dit initiatief rechts bovenin op de informatie pagina van het initiatief. Je ontvangt dan automatische voortgangsmeldingen en updates van de initiatiefnemer via de e-mail.

Wanneer je een account aanmaakt of je aanmeld in het menu rechts op de site ontvang je automatisch een e-mail wanneer een nieuw initiatief wanneer er een nieuw initiatief in jouw wijk is aangemeld op de site.

 

Steun Capelse initiatieven

Via Maak Capelle kun je initiatieven helpen door:

  • een klein bedrag te doneren
  • je op te geven als vrijwilliger bij initiatieven
  • middelen, zoals materiaal, gereedschap, apparatuur of producten beschikbaar te stellen

Crowdfunding

Voor het ophalen van geld voor initiatieven bij een grote groep kleine investeerders gebruiken we steeds vaker de Engelse term crowdfunding. Dit wil zeggen; initiatiefnemers doen een beroep doen op een groep mensen (de crowd) om een kleine donatie te doen om hun initiatief kun kunnen financieren. Via deze website kunnen bewoners en bedrijven door middel van iDeal een klein bedrag sponsoren. Kijk op de pagina Veelgestelde vragen voor een uitgebreide uitleg.

Waardecheques

Naast iDeal biedt Maak Capelle nog een manier om een bedrag te doneren aan een initiatief. Dit gaat met waardecheques die uitgegeven kunnen worden door Capelse bedrijven. Bedrijven die zich graag in willen zetten om initiatieven mogelijk te maken, kunnen cheques weggeven als promotieactie. Op de cheques staat een activatiecode. Door deze activatiecode in te vullen op de website ontvangt u de waarde van de cheque als saldo op uw account. Dit saldo kunt u doneren naar één of meerdere initiatieven die u wilt steunen. Hoe het activeren en doneren in z’n werk gaat leest u hier.

Vrijwilliger worden

Alle initiatieven die jouw hulp kunnen gebruiken kun je herkennen aan het groene handje. Wil je een initiatiefnemer helpen bij de organisatie of uitvoering van het initiatief? Klik op Aanmelden als vrijwilliger op de informatiepagina van het initiatief en geef op wat jij kunt betekenen! De initiatiefnemer wordt automatisch per e-mail op de hoogte gesteld en neemt contact met je op.

Middelen beschikbaar stellen

Om hun initiatief uit te voeren hebben initiatiefnemers soms materiaal, gereedschap, apparatuur of producten nodig. Deze initiatieven kun je herkennen aan groene hamertje. Kun jij de initiatiefnemers hiermee helpen? Klik op Middelen bijdragen op de informatiepagina van het initiatief en vul in welke middelen je beschikbaar wilt stellen. De initiatiefnemer ontvangt een e-mail en neemt contact met je op om afspraken te kunnen maken.

 

Heb je zelf een goed idee om Capelle nog leuker, mooier of beter te maken?

Meld je initiatief aan op MaakCapelle.nl. Binnen 5 werkdagen neemt een buurtcoach van Welzijn Capelle contact met je op en na goedkeuring komt jouw initiatief op de site te staan. Aangesloten organisaties en bewoners die mogelijk willen bijdragen aan je initiatief ontvangen via de e-mail een oproep om je initiatief te steunen. Start een initiatief en MaakCapelle.nl helpt je met het:

-    inzamelen van geld
-    werven van vrijwilligers
-    zoeken naar middelen

Natuurlijk moet je zelf ook hard campagne voeren om je initiatief onder de aandacht te brengen. Je kan je initiatief via deze via makkelijk delen via de e-mail of sociale media. Hier vindt je tips hoe je je campagne op kunt zetten om mogelijke donateurs en vrijwilligers te werven voor je initiatief.

Maak Capelle is een initiatief van de gemeente Capelle aan den IJssel, Havensteder, de Van Cappellen Stichting, BRUIS advies en Welzijn Capelle.

Meld een initiatief aan
Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:
Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle

Facebook Twitter E-mail