Theatervoorstelling Kruistocht in spijkerbroek

1 juni 2020

Stadsplein

Stichting Jongerentheater Quint

Aangepaste voorstelling door Corona

9 mei 2020

Stichting Jongerentheater Quint

We hebben heel erg veel zin om aan de slag te gaan, in de huidige vreemde situatie mogelijk nog meer dan anders. We proberen zoveel mogelijk informatie te verzamelen en inschattingen te maken over het mogelijke verloop van het repetitie- en speelproces. Dat is lastig. De scholen die ons jaarlijks bezoeken hebben vooralsnog aangegeven graag te willen komen. Niemand die echter op dit moment weet of theaters in september open zijn, op anderhalve meter open zijn, of open zijn zoals “vroeger”. Als scholen niet naar het theater kunnen komen, brengen we de voorstelling naar hen. Niet fysiek op locatie, maar met moderne media. 

In een tijd die zoveel onzekerheid geeft en die ook zoveel onderlinge solidariteit teweegbrengt, willen we als makersteam en als jongerentheater Quint maar één ding: met zoveel mogelijk jonge mensen op een creatieve wijze aan de slag. We willen daarom iedereen die zich heeft aangemeld de mogelijkheid geven om met de Piratenkoningin mee te doen. Vanaf zaterdag 16 mei starten we met digitale repetities en gaan we gezamenlijk de vloer weer op zodra de richtlijnen van de overheid dat toestaan.

We hebben besloten om Kruistocht in spijkerbroek een jaar uit te stellen. Een volledig nieuwe productie vergt op verschillende vlakken de aandacht. De regisseur wil zijn favoriete kinderboek ten volle kunnen geven en er zeker van zijn dat we dat in de beste omstandigheden kunnen spelen. Daarom hebben we ervoor gekozen om de prachtige voorstelling De Piratenkoningin te spelen Over de piratendochter Grace O’Malley die het als Ierse opstandeling schopte tot een bezoek aan de machtige Engelse Koningin Elisabeth (rond 1580). De muziek is kippenvel, het onderwerp is kippenvel. Het is vrolijk en stoer. En ontroerend. Deze voorstelling hebben we als team eerder gemaakt, waardoor we alle tijd kunnen besteden aan de nieuwe, wellicht kortere tijd die we met de spelers op de vloer hebben en om goed in contact te kunnen blijven met theaters, scholen en bezoekers. En stap voor stap in te kunnen spelen op de dan geldende maatregelen.

Wat betekent dit concreet voor ons initiatief: 
De voorstelling Kruistocht in spijkerbroek wordt verschoven naar 2021 en in 2020 spelen we de familievoorstelling De Piratenkoningin.
De totale kosten blijven gelijk. Onze aanvraag heeft betrekking op vervoer van decor en kostuums en kleding voor 24 jonge spelers. De enige wijziging die wij op dit moment voorzien is minder jonge spelers, maar een grotere groep 12 spelers. Onderaan de streep verwachten dat het aantal spelers gelijk blijft. 

De wijziging is afgestemd met het team van MaakCapelle. Via deze weg informeren wij graag onze sponsors. 

Aanmelden als vrijwilliger








Mijn bijdrage wijzigen

Mijn bijdrage wijzigen

Mijn bijdrage intrekken

Mijn bijdrage intrekken

Een vraag stellen



€ 1520,00 van € 1520,00 gedoneerd afgerond
€ 0,00 nog nodig
100% bereikt
5 donaties
0 dagen te gaan
Bijdragen (5)
Bijdragen
Naam
Bijdrage
Datum
Anoniem € 10,00 09-05-20
Anoniem € 10,00 09-05-20
WOP Schenkel € 500,00 07-05-20
WOP Middelwater ... € 500,00 01-02-20
WOP Schollevaar € 500,00 16-12-19

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle