Gezelligheid rond kersttijd

21 december 2018

Torenhof

Wijkpunt Torenhof

Verslag Gezelligheid rond kersttijd

4 januari 2019

Wijkpunt Torenhof

In het kader van de WMO-ontmoetingsactiviteiten is rondom kersttijd  voor met name ouderen op 21 december een kerstgourmet en op 2e kerstdag, 26 december een koffieochtend met kerstlunch georganiseerd. We hadden al eerder goede ervaringen met een Paasbrunch, zodat we nu ook in de periode rond kerst  de activiteiten hebben georganiseerd.

De kerstgourmet hebben we met 37 deelnemers gedaan, helaas hadden we door de griepgolf vooraf een aantal afmeldingen. Na een verse bereid kopje soep door onze eigen kok was het tijd voor de gourmet, met vlees, salades, aardappeltjes, ei en stokbrood, hierna gevolg door ijs en als afsluiting koffie thee met chocola. Voor een aantal deelnemers zijn los vegetarische ingrediënten ingekocht.

Op 2e kerstdag was vanaf 10.00 uur de inloop met om 12 uur de kerstlunch voor 33 deelnemers. Als voorafje zelf gemaakte groentesoep met kaas- en worstenbroodjes. Gevolg door een pasteitje, broodjes met zalm, kaas, vleeswaren en kerstbrood. Als afsluiter ijs.

Uit de vele blijken van waardering gaan we dit initiatief ook voor 2019 op de activiteitenkalender zetten.

Organisatorische tips.

De gourmet hebben we ingehuurd bij A-Z, hier kan je tot 2 dagen van te voren reserveren of wijzigen, dit is wel zo handig want met de griepgolf hadden wij vooraf een aantal afmeldingen. Een voordeel is ook dat een compleet pakket is met pannetjes, borden, bestek en alle ingrediënten.

Voor de kerstlunch hebben we alles zelf bereid. Ruim van de tevoren hebben we onze vrijwilligers gevraagd of zij beschikbaar waren op deze dagen, zodat we met voldoende mensen waren om de activiteiten te organiseren.

Voor het werven van deelnemers hebben we aantal zorginstelling gemeld dat zij mensen hiervoor konden aanmelden.

 

Succesvolle crowdfundcampagne

Dit valt of staat met de persoonlijke contacten die je hebt. Zelf doen wij aan sociaal return, dit houdt in dat als wij een bijdrage krijgen wij ook bereid zijn om de donateur ergens mee te helpen.

Zo heeft de Jumbo een sponsoring in nature gedaan voor de kerstlunch, wij hebben de Jumbo geholpen met het maken van de hapjes voor hun kerstpersoneelsbijeenkomst.

Met dank aan Havensteder voor de financiële bijdrage kunnen we terugkijken op heel veel gezelligheid rond kersttijd.

 

Joyce van der Wal.

 

Een vraag stellen



€ 770,00 van € 770,00 gedoneerd afgerond
€ 0,00 nog nodig
100% bereikt
4 donaties
0 dagen te gaan
Bijdragen (4)
Bijdragen
Naam
Bijdrage
Datum
WMO ontmoetings ... € 95,00 18-12-18
Havensteder € 250,00 12-12-18
Jumbo in natura ... € 25,00 12-12-18
Eigen bijdrage ... € 400,00 12-12-18

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:



Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle