Vervangen geluidsinstallatie en podiumtechniek CAPSLOC

15 jul 2024 t/m 25 augustus 2024

Pop- & Cultuurpodium CAPSLOC

Talentontwikkeling
Kunst en cultuur
Ontmoeting
Afbeelding1.jpg

Middelen bijdragen

Vul aub eerst je naam in bij je profielgegevens.

Klik hier om door te gaan.

Mijn bijdrage wijzigen

Welke middelen wil je aanbieden?

Aantal Omschrijving

Mijn bijdrage intrekken

Mijn bijdrage intrekken

Een vraag stellen€ 67.750,00 van € 67.750,00 gedoneerd doel behaald
€ 0,00 nog nodig
100% bereikt
9 donaties
0 dagen te gaan
Bijdragen (9)
Bijdragen
Naam
Bijdrage
Datum
Capelse Duiten € 10.358,33 24-06-24
WOP Oostgaarde € 1.000,00 04-06-24
Gebiedsregie Wi ... € 1.000,00 30-05-24
WOP Schollevaar € 1.000,00 28-05-24
Gebiedsregie Wi ... € 1.500,00 28-05-24
WOP Capelle-Wes ... € 141,67 24-05-24
WOP Middelwater ... € 1.000,00 17-05-24
Eigen bijdrage ... € 35.750,00 13-02-24
Aangeschreven f ... € 16.000,00 13-02-24

Initiatiefomschrijving

In de afgelopen 14 jaar is CAPSLOC gegroeid van een stedelijke jongeren voorziening tot een volwaardig Pop- & Cultuurpodium. Bij de start van CAPSLOC in 2010 is er een investering gedaan voor de aanschaf van apparatuur, zoals de geluidsinstallatie. Inmiddels is de houdbaarheidsdatum gepasseerd en werken we al geruime tijd in de reservetijd van deze apparatuur.

Hoewel CAPSLOC subsidie krijgt voor de opdracht vanuit de gemeente (DVO) die met Welzijn Capelle is afgesloten, dient o.a. het volledige programma te worden betaald uit zelf verdiende middelen. Alle inkomsten die CAPSLOC heeft vloeien daarom direct weer terug in het programma en deels ook in talentontwikkeling en komt op deze manier ten goede aan de leefbaarheid van de Capellenaren. Slechts een klein deel van de inkomsten kan daardoor worden opgenomen in de bestemmingsreserve van CAPSLOC voor noodzakelijk investeringen. De investering in een nieuw geluidssysteem is echter dermate groot, dat het voor CAPSLOC niet haalbaar is om deze investering volledig vanuit de bestemmingsreserve te kunnen bekostigen. Om te zorgen dat we geen concessies hoeven te doen op ons programma en talentontwikkeling, vragen we daarom jullie hulp!

Voor de helft van het benodigde bedrag is een regionaal fonds aangeschreven. Voor het overige deel is CAPSLOC op zoek naar lokale steun middels Maak Capelle. Vanuit de gemeente is er geen budget beschikbaar voor deze investering.

Met deze investering maken we CAPSLOC klaar voor de toekomst. De vragen en eisen van artiesten aan podia en andere speelplekken zijn de afgelopen jaren veranderd, waardoor het huidige systeem niet meer voldoet. Een optreden in CAPSLOC biedt door deze investering niet alleen een speelplek, maar vergroot ook de podiumervaring en een opstapje naar een muzikale carrière. Naast het opstapje voor muzikanten, biedt het vervangen van apparatuur ook kansen om vrijwilligers en technici in spé op te leiden.

Met de keuze voor Martin Audio, kiezen we voor een geluidssysteem dat beter voldoet aan het convenant preventie gehoor schade (waar CAPSLOC onderdeel van is). Op deze manier kan iedereen mee blijven doen, nu en in de toekomst. Het stelt CAPSLOC nog beter in staat om activiteiten voor jongeren te organiseren, zoals tienerfeesten, waar jongeren met elkaar kunnen leren uitgaan in een veilige omgeving. Daarbij draagt een avond uit bij aan sociale cohesie en de mentale gezondheid van jongeren. Door activiteiten voor jongeren door jongeren te laten organiseren, ontwikkelen zij hun organisatietalent en leren ze verantwoordelijkheid te nemen.

Om uitval te voorkomen is het noodzakelijk om onder andere de geluidsinstallatie te vervangen. Met deze investering maken we CAPSLOC klaar voor de toekomst. Voor het vervangen van de apparatuur is een investeringsplan geschreven. De focus van dit investeringsplan ligt op het vervangen van de geluidsapparatuur, de podium attributen en het nog toegankelijker maken van de zaal voor grotere groepen publiek.

Voor wie

CAPSLOC verwelkomt jaarlijks meer dan 13.000 bezoekers, die verschillende activiteiten bezoeken. Een groot deel van de bezoekers bestaat uit concert bezoekers, die genieten van lokaal talent, gevestigde namen en tribute acts. Daarnaast biedt het podium plek voor opkomend talent om te oefenen, podiumervaring op te doen en hun werk te presenteren.

Een optreden in CAPSLOC biedt niet alleen een speelplek, maar vergroot ook de podiumervaring en een opstapje naar een muzikale carrière. Naast het opstapje voor muzikanten, biedt het vervangen van apparatuur ook kansen om vrijwilligers en technici in spé op te leiden.

Omdat we vooral beginnende muzikanten en opkomende artiesten een plek bieden, zijn we een belangrijke speler in het leerproces en de opstart naar een muzikale carrière. Met de investeringen blijft CAPSLOC het podium in Capelle en de regio voor deze muzikanten om hun eerste optreden te doen voor familie en vrienden, of juist voor een wat groter publiek wat weer kan betekenen dat ze doorgroeien naar grotere concertzalen. Met de staat van de huidige apparatuur kunnen we deze opstap niet meer realiseren en dreigt het programma letterlijk stil te vallen.

Achter de schermen werken vrijwilligers mee, om bezoekers iedere keer weer de beste beleving te geven. Niet alleen tijdens concerten, maar ook bij de doordeweekse activiteiten als de Music Lounge, Draw Club en Stich’n Bitch. Tijdens het vrijwilligerswerk en de aanvullende trainingen, leren we vrijwilligers over de verschillende disciplines. Het opleiden van vrijwilligers in de breedste zin, biedt kansen voor de arbeidsmarkt. Zeker vrijwilligers die vanuit een sociaal isolement komen, of een achterstand hebben op de arbeidsmarkt, krijgen in CAPSLOC de handvatten om weer stappen te ondernemen en door te groeien naar een betaalde baan of opleiding. Zo krijgen alle vrijwilligers een taptraining, IVA-training en leiden we beginnende technici op.

Wanneer

maandag 15 juli 2024
zondag 25 augustus 2024

Omschrijving van de plek

CAPSLOC is dé plek voor iedereen in Capelle aan den IJssel en omgeving om popmuziek en –cultuur te beleven.

Begroting

Aantal Prijs p/s Omschrijving
1 € 42.000,00 Vervanging geluidsinstallatie grote zaal
1 € 10.500,00 Vervanging rigging
1 € 4.750,00 Vervanging podiumdelen met toebehoren
1 € 7.200,00 Vervanging infrastructuur a.d.h.v. nieuwe geluidsinstallatie
1 € 1.050,00 Vervanging rookmachine
1 € 2.250,00 Vervanging dranghekken

Middelen nodig

Aantal Omschrijving

De begroting is voornamelijk gebaseerd op de inkoop van materiaal. Alleen specialistisch werk zal worden uitgevoerd door daarvoor bevoegde mensen. CAPSLOC zal zelf, samen met haar vaste techniek vrijwilligers onder leiding van onze vaste huistechnicus, de materialen plaatsen en de apparatuur installeren. Door onze techniek vrijwilligers te betrekken bij het groot onderhoud, besparen we uiteraard op kosten en leiden we hen op in het gebruik van de nieuwe apparatuur. Op deze manier investeren we in hun kennis en verstevigen we de band.

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle