Kinderactiviteiten De Diepen

17 jul 2024

Gertjan Welzijn Capelle

Ontmoeting
Spelen
Talentontwikkeling

Een vraag stellen€ 500,00 van € 500,00 gedoneerd afgerond
€ 0,00 nog nodig
100% bereikt
1 donaties
0 dagen te gaan
Bijdragen (1)
Bijdragen
Naam
Bijdrage
Datum
Stadsmarinier H ... € 500,00 18-06-24

Initiatiefomschrijving

Het initiatief behelst een reeks van zes maandelijkse activiteiten voor kinderen uit de Diepenbuurt, die plaatsvinden op woensdagmiddag tot het einde van het jaar.

Deze activiteiten zijn speciaal ontworpen voor kinderen van 6 tot 12 jaar en richten zich op het bevorderen van de cohesie en saamhorigheid in de wijk.

De maandelijkse bijeenkomsten zullen verschillende thema's en activiteiten omvatten, waaronder creatieve workshops, speurtochten, kookactiviteiten en spelletjesmiddagen.

Deze activiteiten zijn niet alleen bedoeld om kinderen een leuke middag te bezorgen, maar ook om hen te helpen nieuwe vaardigheden te ontwikkelen en hun sociale netwerk uit te breiden.

Doelstellingen:

Verbinding in de wijk verbeteren: De activiteiten zijn gericht op het versterken van de onderlinge banden tussen kinderen en het creëren van een gevoel van gemeenschap.

Meer contact en saamhorigheid bevorderen: Door kinderen samen te brengen in een speelse en leerzame omgeving, wordt gestreefd naar meer onderling contact en het versterken van de groepsgevoelens.

Betrokkenheid van ouders vergroten: Ouders worden aangemoedigd om actief betrokken te zijn bij de activiteiten, wat de sociale cohesie in de wijk verder versterkt.

Positieve bijdrage aan de wijk: Het initiatief is bedoeld om een positieve impact te hebben op de kinderen en de bredere gemeenschap in de Diepenbuurt.

Elke activiteit biedt een gelegenheid voor kinderen om op een speelse en educatieve manier met elkaar en met de buurt in contact te komen.

Het initiatief speelt een cruciale rol in het bevorderen van de sociale cohesie en betrokkenheid in de Diepenbuurt. Door kinderen en hun ouders actief te betrekken bij leuke en leerzame activiteiten, draagt het bij aan een sterkere, hechtere gemeenschap. Het biedt kinderen een veilige en stimulerende omgeving waarin zij nieuwe vaardigheden kunnen ontwikkelen en vriendschappen kunnen sluiten, wat bijdraagt aan hun persoonlijke groei en het welzijn van de wijk als geheel.

Voor wie

De primaire doelgroep van dit initiatief zijn kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar uit de Diepenbuurt. Het initiatief richt zich specifiek op deze groep om hen de mogelijkheid te bieden deel te nemen aan betekenisvolle en educatieve activiteiten binnen hun eigen wijk.

Omschrijving van de plek

Huis van de Wijk Oostgaarde

Begroting

Aantal Prijs p/s Omschrijving
1 € 500,00 Creamateriaal/Spelmateriaal/Etenswaar/Diversen

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle