Kerst attentie

Kerstmis!

Het zou een kerst zijn met weer een kerstdiner en een busreis maar ook hierbij is alles in de war gebracht door een voor het oog onzichtbaar monster….   maar niet getreurd…. we verzonnen gewoon iets anders.  Een mooi kerstpakket voor alle gasten!

Vooraf werd er vergaderd en een mooie kersttas uitgezocht en allerlei lekkers en een leuk presentje. Bestellingen werden gedaan en hier en daar nog wat gekocht. Toen  kwam de dag dat we de pakketten zouden inpakken. Eerst met 4 auto’s naar onze grootgrutter Appie Heijn waar er 4 ! rolcontainers met dozen en kratten klaarstonden met flessen en zakken en blikjes en doosjes en dat alles is een huiskamer ingeschoven. Het leek hier wel het distributiecentrum van AH. En ....AH heeft een deel van de chocolaatjes gesponserd.  Dank u wel! Ook vanuit Zonnebloem Breda kwam er een extra bedrag, onder het motto Een klein gebaar voor het nieuwe jaar!  en dat is gelijk goed besteedt. Ook dank je wel Zonnebloem!

Gelijk de koe bij de horens gepakt en begonnen, eerst een strategie bedenken want er mocht niets vergeten worden in de tas te doen, Hanneke stond bij de tafel en zetten van alles er 5 neeren ging zo te werk. Joke van der Velden zat bij de salontafel waar van alles op stond in een voor haar goede volgorde en ik, Cisca, zorgde voor de catering en voor de aanvullingen bij Han en Joke. Er werd geroepen om advokaat of beeldjes , soep en pasteibakjes. Als een geoliede machine werd er gewerkt. De pakketten die klaar waren werden netjes tegen elkaar in een rij gezet daar waar er maar ruimte was.  We waren op de helft!

Kees had thuis al heel wat voorwerk gedaan met het sturen van mail naar de vrijwilligers, het maken van de labels en de looplijstjes, en daarbij  geholpen door Ineke die hielp met stickeren en lintjes bevestigen.

In de avond heb ik de pakketten die klaar waren, 85 stuks, voorzien van een label en gegroepeerd voor elke vrijwilliger die zou helpen met bezorgen.

De dag erna zijn we begonnen met een bakje koffie en toen weer vol goede moed de andere helft ingepakt en gelabeld. Ondertussen ook vrijwilligers gebeld dat de pakketten die zij zouden bezorgen klaar stonden. Er hadden zich weer zo een 28 vrijwilligers aangemeld om te zorgen dat de pakketten bij de gasten kwamen. Geweldig!

En ja het bezorgen is dan een feest. Allemaal blije en verrastte gezichten. Hopelijk vergoedt het de pijn een beetje dat we niet in grote getale bij elkaar kunnen komen. Iets wat we hopelijk ergens in 2021 weer wel kunnen en mogen. Tot dan zullen we zo af en toe aanbellen met iets leuks….

Groetjes van het activiteitenteam!

 

Initiatief uitgevoerd
16 december 2020

Organisator
De Zonnebloem Schollevaar

Locatie
huis

Opgehaald bedrag
€ 2475,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle