Het klimaat is voor ons allemaal!

Beste iedereen,

Deze eerste stap naar het poten van 1000 vierkante meter bolletjes was een mooie en succesvolle actie en leerweg. Op verschillende plaatsen zijn voorjaarsbolletjes in geplant: bij Aafje, bij de drie paardenkoppen, bij het plantsoen bij de Gamma, bij basisschool de Horizon, basis school de Tweemaster, bij de dijk bij de Beren en her en der in iemands tuin!

Voor het najaar 2022 zamelen we in op een nieuwe crowdfundig: Het klimaat is voor ons allemaal! (vervolg) | Maak Capelle

Voor het voorjaar 2022 zijn al plannen in de maak om een gezonde wandeling te maken langs de locaties waar de bollen gepland zijn. De exacte tijd, datum en route zullen te zijner tijd door betrokken organisaties bekend gemaakt worden. Zo kunnen donateurs en andere betrokkenen het resultaat bewonderen en hopelijk veel bijtjes en hommels zien!

We hebben ook geleerd dat 1000 vierkant meter bolletjes best veel is en zullen afhankelijk van de resultaten en altijd in overleg met de gemeente ook machinaal inplanten volgend jaar. Gelukkig is de gemeente erg enthousiast en is dit een mooie aanvulling op de vaste bloeiende zomerplanten die door groenbeheer over de wijk verspreid worden.

Daarnaast hebben wij ook Schenkel geïnspireerd meer bijenplanten aan te planten in deze aangrenzende wijk, dus dat is ook een geweldig bijkomend resultaat van onze inzet.

Iedereen heel erg bedankt voor jullie bijdrage en inzet!

Bekijk ook de video over dit initiatief op het Maak Capelle YouTube-kanaal!

Initiatief uitgevoerd
28 oktober 2022

Organisator
Judith Kraak

Locatie
de gehele wijk Oostgaarde en omliggende ter beschikking gestelde groen stroken

Opgehaald bedrag
€ 3.597,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle