Halloween

De weken voorafgaand aan Halloween bestonden uit het verzinnen van spelletjes, brieven maken om snoephuisjes te werven en het bedenken van de spooktunnels en het spookhuis. De bewoners van het Elisabeth Musch erf, het Vuurvlindertje erf en het Roos van Dekema erf hebben begin oktober allemaal een brief in de brievenbus gehad met de vraag of ze mee wilden doen als snoephuisje en of er kinderen mee wilden doen met de spelletjes en de spooktocht. Dit resulteerde de week voor Halloween in 68 aanmeldingen voor kinderen die mee wilden doen aan de activiteiten en 20 aangemelde snoephuisjes. De snoephuisjes hebben allemaal een poster gekregen voor op de deur voor de herkenbaarheid en de kinderen kregen een bandje voor de herkenbaarheid dat ze aangemeld waren. 

De dagen voor Halloween zijn we bezig geweest met de voorbereidingen van de activiteiten. Op de dag zelf was het regenachtig. In de ochtend zijn we met meerdere buren gestart met het opzetten van de tent voor het spookhuis en het inrichten hiervan. Daarna waren de spelletjes. Uiteindelijk zijn er 41 deelnemende kinderen geweest die aan deze spelletjes hebben meegedaan: mummie wrap, slang en spin happen, bezemsteelrace, skeletwerpen, heksenhoed gooien, oogbalrace en schminken. Ondanks de flinke regen was het een groot succes!

Na de spelletjes zijn we begonnen met het maken van de spooktunnels: het plaatsen van attributen en zeil en het klaarzetten van de rookmachines. De spookroute hebben we zichtbaar gemaakt door middel van borden.

Om 18.30u begonnen de kleinste kinderen in de schemer met hun snoeproute en de spookroute. De meeste deelnemende huizen en ouders waren verkleed, wat zorgde voor een extra eng effect. De avond verliep gelukkig droog en daardoor waren er uiteindelijk 71 deelnemende kinderen. Behalve de heel blije kinderen waren ook de ouders erg tevreden. Veel papa’s hebben hun hart op kunnen halen aan het laten schrikken van de wat oudere kinderen en de mama’s hebben meestal de route meegelopen en lekker gegriezeld.

Het was een hele fijne en gezellige dag vol griezelplezier!

Initiatief uitgevoerd
30 oktober 2021

Organisator
M.L Raalte

Locatie
Het plein rond de elisabth musch erf

Opgehaald bedrag
€ 1291,78

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle