Sinterklaas feest

Wat een feest was het op 4 december voor de Capelse kids! Op die dag werd het Sinterklaasfeest gehouden in Buurthuis de Trefhoek. In verband met de coronamaatregelen hadden we besloten uiterlijk driekwart van het aantal bezoekers toe te laten. We hadden dan ook op zestig kinderen gerekend bij dit feest. Er kwamen veel aanmeldingen kwamen binnen. Tot 12.30 uur op de dag zelf ontvingen we nog aanmeldingen, maar we hadden de grens van zestig jongeren bereikt. Helaas moesten we hierdoor zeker vijftien kinderen teleurstellen.

De boodschappen voor de kinderen waren de dagen voor het feest gedaan. We hadden flink uitgepakt, want het moest weer een fijn feest worden voor de kinderen van 4 t/m 10 jaar. Voor alle kinderen was er limonade, een zakje chips, een ijsje, een mandarijn, een zakje pepernoten, de single van de banketpiet en een grote chocolade letter.

De deuren gingen om 13.00 uur open en langzaam kwamen de eerste kids binnen, vol verwachting over wat zij zouden krijgen deze middag. Wij hadden zestig aanmeldingen, maar helaas zijn er zonder afzegging elf kinderen niet door hun ouders gebracht. Dit was erg jammer, omdat er veel moeite in het feest is gestoken en er meerdere kinderen op de reservelijst stonden. Doordat er niet was afgezegd, hebben we de kinderen van de reservelijst niet kunnen uitnodigen.

Desondanks werd het feest om 13.00 uur feestelijk geopend met een optreden van Geraldo & de Banket Piet. Het eerste lied wat zij brachten was dit jaar opgenomen met Henk Westbroek: "Sinterklaas is een echte held". Ruim dertig minuten brachten de artiesten het ene na het andere Sinterklaaslied ten gehoren en de aanwezigen konden heerlijk meezingen.

Na dit spetterende optreden stond de kindershow van Ryco op het programma een combinatie van zingen / dansen, goochelen en spelletjes. Ryco kwam niet alleen! Hij had zijn danspieten ook meegenomen en alle kinderen konden heerlijk meedansen en -zingen. Na een programma van een uur werd er een pauze ingelast voordat de Sint en zijn Pieten aan zouden komen. De kids kregen heerlijke chips en lekkere hapjes eten. 

Met veel muziek werd de Sint binnengehaald. Helaas moesten we ook bij dit onderdeel de benodigde maatregelen in acht nemen. Er konden geen handen geschud worden en ook konden we de kinderen niet een voor een op de foto met de Sint en zijn pieten zetten. Hopelijk kunnen we volgend jaar wel weer een Sinterklaasfeest vieren zoals het hoort!

Ondanks de maatregelen gingen alle kinderen rond 15.00 met een blij gezicht weer naar huis en konden de vrijwilligers ook weer terugkijken op een geslaagde Sintmiddag.

Initiatief uitgevoerd
4 december 2021

Organisator
Leo Snijders

Locatie
Buurthuis de Trefhoek

Opgehaald bedrag
€ 2082,86

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle