Computerlessen Seniorweb

Leercentrum Capelle bestond dit jaar 12,5 jaar en ook het Seniorweb bestond dit jaar 25 jaar. Dit werd gevierd met een open dag met vele bezoekers en veel inschrijvingen. Het leercentrum kon door een bijdrage van de WOP Oostgaarde het eind van het jaar de lopende cursussen gratis aanbieden. Het Seniorweb vierde dit met een jaar lang gratis lidmaatschap.

Doordat de oude computer te traag werkte en dat deze computers niet geschikt waren voor de Windows 11, deden we een beroep op het Denk en Doe Mee Fonds van de gemeente Capelle voor nieuwe computers. Mede omdat we in ons 12.5 jaar bestaan al meer dan 1000 inwoners van Capelle wegwijs hadden gemaakt op de digitale snelweg konden wij nieuwe computers kopen. In het jaar dat corona niet zo veel invloed had op het doorgaan van de cursussen hebben we dit jaar al weer 76 cursisten mogen lesgeven.

Het komend jaar zijn we in bespreking met de ING bank om een samenwerking aan te gaan. Het ziet er veel belovend uit dat dit mogelijk wordt. Het WOP Oostgaarde heeft een donatie gedaan om ook voor mensen die het moeilijk hebben dit jaar de cursussen gratis te mogen aanbieden. De oude computers gaan naar de minder bedeelde in de wijk Oostgaarde door ook een samenwerking aan te gaan met de maatschappelijke werkster van de Welzijn Capelle Oostgaarde.

Namens de voorzitter van Seniorweb Leercentrum Capelle,

John Noorlander

Initiatief uitgevoerd
31 januari 2022 t/m
19 december 2022

Organisator
John Noorlander

Locatie
De cursussen vinden plaats op 2 locaties in Capelle aan den IJssel .Zorgcentrum de Vijverhof of het Huis van de Wijk.

Opgehaald bedrag
€ 1050,43

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle