Kinderclub Torenhof herfst- en kerstvakantie 2022

20-1-2023 Kennismakelaars MaakCapelle Verslag kinderactiviteiten herfst- en kerstvakantie 2023

Zowel in de herfst- als kerstvakantie zijn in totaal acht activiteiten georganiseerd voor kinderen van 4 t/m 10-11 jaar door vrijwilligers van Wijkpunt Torenhof. Door corona, griep en virussen hadden we wat minder kinderen dan verwacht. Totaal hebben toch nog 49 kinderen met 1 of meerdere activiteiten meegedaan. We hebben  11 nieuwe kinderen aangemeld gekregen, waarmee de kinderclub nu een bestand telt van 92 kinderen. Via email, mond op mond reclame, flyer, Facebook en Wat is er te doen in Capelle is bekendheid gegeven aan de activiteiten.

Tijdens de activiteiten krijgen de kinderen wat te eten (een brood worst, pannenkoeken ed) en te drinken. Opvallend is dat de kinderen graag water drinken, dit compenseert gelukkig het snoepje en koekje wat we naast gezond fruit, komkommer, tomaatjes ed aanbieden. We houden met het eten rekening met vega, Halal of een allergie.

We zijn dankbaar voor de cofinanciering die de kinderactiviteiten mogelijk heeft gemaakt. De gemeentelijke subsidie vakantieactiviteiten, via MaakCapelle een bijdrage van het WOP-Middelwatering, Jumbo Koperwiek sponsoring in natura en vanuit Kennismakelaars een bijdrage vanuit gebruik van de ruimte door derden.

Herfstvakantie, 4 activiteiten

Maandag 24 oktober 14.00 -16.30 uur Koekjes bakken/knutselen en spelletjes Met short aan en een bakmuts op hebben de kinderen zelf de koekjes gemaakt. En tijdens het bakken hebben we geknutseld en spelletjes gespeeld.

Dinsdag 25 oktober 13.00-15.30 uur Sport en Fundorp (in sporthal Aquapelle). Een sportieve middag met luchtkussen, spelletjes om je heerlijk uit te leven.

Woensdag 26 oktober 14.00-16.30 uur Bingo  Een activiteit waar de kinderen naar uitzien, vooral doordat juf Eselin het heel spannend maakt. Alle kinderen zijn met een leuke prijsje bij de bingo of het lootje naar huis gegaan.

Zaterdagavond 29 oktober 19.30-21.30 uur Halloween snoephuizenroute Vogelbuurt-Torenhof. Dit jaar hebben 14 snoephuizen meegedaan, waarvan 5 nieuwe tov vorige jaren. Omdat we toch nog met corona rekening hielden was bij de Torenhof het Griezelpad en aantal tenten met doorloop spookhuizen, zodat de bezoekers goed verspreid waren in de buurt. Rond de 160 kinderen onder begeleiding van 1 of meerdere ouders/verzorgen zijn langs de snoephuizen gegaan.

Kerstvakantie, 4 activiteiten

Donderdag 29 december Bingo 14.00 – 17.00 uur Een activiteit waar de kinderen naar uitzien, vooral door doordat juf Eselin het heel spannend maakt. Alle kinderen zijn met een leuke prijsje bij de bingo of het lootje naar huis gegaan.

Vrijdag 30 december workshop ScrapXL 14.00 – 17.00 uur  De begeleiders van ScrapXL geven afvalmateriaal een tweede kans. Naast knutselen een leerzame activiteit over afval en recyclen Met al dat plastic, karton, touw, rubber, papier en hout kun je oneindig veel bouwen, knutselen of mee spelen.

Dinsdag 3 januari Poppentheater en knutselen 14.00 -17.00 uur Vanaf 1980 staat er een vaste poppentheater op het Binnenwegplein in Rotterdam. Wim Noordegraaf komt vandaag in de Torenhof twee korte voorstellingen geven, niet alleen voor de allerkleinste, maar juist voor de grote kinderen een spannende belevenis en veel interactie tussen de poppenspeler en het publiek. Na de voorstelling hebben de kinderen zelf een pop geknutseld.

Donderdag 5 januari Koekjes bakken  en spelletjes/knutselen 14.00–17.00 uur Met short aan en een bakmuts op hebben de kinderen zelf de koekjes gemaakt. En tijdens het bakken hebben we geknutseld en spelletjes gespeeld.

Initiatief uitgevoerd
28 december 2022 t/m
6 januari 2023

Organisator
Wijkpunt Torenhof

Locatie
Wijkpunt Torenhof

Opgehaald bedrag
€ 2.827,26

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle