lichtpuntje Kerstboom

Kerstboom Korenmolen 2022

Ook dit keer weer gelukt: een hele mooie kerstboom met lichtjes op het speelpleintje van de Korenmolen! Samen opzetten met wat sterke mannen en vrouwen, want wat was-ie groot en zwaar dit jaar! met dank aan het WOP Schenkel die deze traditionele kerstboom, een echte fijnspar, prima en tijdig bezorgde: de mooiste die we tot nu toe hadden. Meteen een kerstsfeer in onze straat waarin we kennismaakten als oude en nieuwe Korenmolenaren en een paar keer gezellig onder de boom samen kwamen. 

De zaterdag erna konden alle kinderen en kleinkinderen meedoen met versieren van de boom. Ouders en grootouders kletsten en stuurden bij: de boom is ruim 6 weken mooi gebleven en de lichtjes branden 24/7. Nieuwe houdbare kerstversiering, verlengsnoeren, bijdragen voor de elektriciteit en veel handige kleine handjes: een heel gezellige middag met prachtig resultaat. Kerstsfeer kwam ook door de kerstkoekjes, kransjes en chocolade hulstblaadjes en het drinken voor de kinderen verhoogden de feestvreugde. Het was wel een beetje koud, dus er werd ook nog thee en koffie gezet door een paar buren! Het was heel fijn dat we ook dit jaar weer elektriciteit kregen van ons 'vaste adresje'!

Een paar keer ballen en kerststerren rapen na de wind van december, verder was het alleen maar genieten van de lichtjes en de sfeer. En lang leve de burenapp: ook nu weer met de jaarwisseling een spontane uitnodiging aan alle Korenmolenaren om na 12 uur even naar buiten te komen met een glaasje om elkaar een goed jaar te wensen. Dat was echt een breed moment van gezelligheid van buren onder elkaar, er was champagne en iets non-alcoholisch en een dienblad vol oliebollen voor wie nog trek had. en natuurlijk de beste wensen voor een goed 2023. Waarin we elkaar vast weer weten te vinden want als je elkaar kent, werkt dat vanzelf. 

Het afbreken was nog een flinke toer, maar met voldoende hulp natuurlijk gelukt. De donkere maanden zijn nu achter de rug, maar de herinnering aan de misschien doodgewone gezelligheid van een verlichte kerstboom op het pleintje wordt gekoesterd. 

 

Initiatief uitgevoerd
7 december 2022 t/m
28 januari 2023

Organisator
Annemiek Verheij

Locatie
centrale speelplein Korenmolen, zodat iedereen de kerstboom goed kan zien en de kinderen erbij kunnen voor de knutsels.

Opgehaald bedrag
€ 90,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle