Buren-barbecue

Burendag Burenbarbecue

Zaterdag 23 september '23 was het burendag. Al een jaar of 3 hadden de initiatiefnemers Asaina en Rianne het idee om een straatbarbecue te organiseren op deze speciale dag van het jaar. Maar de welbekende Corona-epidemie gooide ook bij dit idee flink wat roet in het (barbecue)eten. 

Begin dit jaar hebben wij gezegd dat het dit jaar ECHT moet gaan gebeuren. Er zijn in de laatste jaren helaas een aantal oude buurtjes weggevallen en daarvoor zijn natuurlijk nieuwe bewoners in de straat komen wonen. Ons doel van de burenbarbecue was de saamhorigheid en de sociale cohesie te vergroten. Door het organiseren van een barbecue komen bewoners vanuit allerlei verschillende culturele achtergronden bij elkaar. Buren leren elkaar (beter) kennen, dit vergroot het thuisgevoel en het gevoel van veiligheid. 

HET IS ONS GELUKT!! Ondanks de regen was de burenbarbecue een groot succes! De borrelhapjes, het vlees, de salades...., alle eten ging er met smaak in. De verrassing was groot toen het wagentje van Picnic voor de partytent stopte en er nog ijs en koffie bezorgd werd. 

Aan de kleintjes was natuurlijk ook gedacht. Een speciale kinderknutseltafel was ingericht, met voor ieder kind een tasje met kleurboek, iets te knutselen, snoepjes en een zakje chips, Fristi of sapje. Die zijn ook goed verwend.

Dankzij behulpzame buren hebben we de partytenten opgezet, ingericht en gezellig gemaakt en na afloop, rond 21.00 uur, hebben we met elkaar alles opgeruimd en schoongemaakt. 

De meeste bewoners van de Van Kinsbergenstraat en de Evertsenstraat waren aanwezig op de deze enorme gezellige avond die mogelijk is gemaakt door WOP-West en Havensteder. Tijdens de Barbecue werd er al gevraagd waneer er weer iets georganiseerd wordt, maar vooral wanneer de volgende barbecue is. Na alle complimentjes en bedankjes in ontvangst te hebben genomen kunnen we concluderen dat het voor herhaling vatbaar is.

Bedankt!!

Asaina en Rianne 

Initiatief uitgevoerd
23 september 2023

Organisator
Asaina Cecilia

Locatie
De parkeerplaats en straat tegenover het appartementencomplex (nummer 1) in de Van Kinsbergenstraat, Capelle-West.

Opgehaald bedrag
€ 1593,89

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle