Busreis van en naar boot De Eendracht

Met bijna 60 meter lengte is De Eendracht de grootste driemaster van Nederland. Studenten van de Rotterdamse zeevaartschool STC doen zeilervaring op dit prachtige schip op. Ook varen er groepen mee voor actieve zeilvakanties of dagjes uit. Dinsdag 29 augustus organiseerden Voedselbank Capelle en Welzijn Capelle een vaartocht voor Capellenaren die wel een uitje hadden verdiend.

Geen vakantie
Veel van de 92 deelnemers waren vluchtelingen uit Oekraïne, Syrië en andere delen van de wereld. Maar ook Capellenaren die geen zomervakantie hadden gehad of het moeilijk hebben. Dankzij het C.J. Jaski Fonds van Stichting De Eendracht en een bijdrage van Welzijn Capelle werd deze dag gratis aangeboden. Inclusief een heerlijke lunch en diner!

Scheveningen
Na twee uur varen op de Nieuwe Waterweg kwam het gezelschap aan op open zee en werden de zeilen gehesen. De deelnemers hielpen graag mee bij deze pittige klus. Onder het geroep van ‘Allé, hup! Allé, hup!’ zagen ze de enorme zeilen langzaam omhoog gaan. Toen ging het gezelschap richting Scheveningen en weer terug.

De bemanning van ongeveer 16 personen bestond grotendeels uit vrijwilligers, die de hele dag goed voor de groep zorgde, maar ze liet meewerken waar kon. Aan dek werd tussendoor enthousiast gedanst op Oekraïense en Arabische muziek. Om 20.00 uur stond het gezelschap nagenietend op de Lloydkade. ‘Goed georganiseerd en heel gezellig!’ klonk het uit veel monden.

- Welzijn Capelle

Initiatief uitgevoerd
29 augustus 2023

Organisator
K Taha

Locatie
Ophaal en afzetpunt bij gemeentehuis Capelle aan den IJssel.

Opgehaald bedrag
€ 1100,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle