Bewoners aan zet...met een schoonmaakset!

Naar aanleiding van de start van Buurt Bestuurt in de Uiverstraat en omgeving, slaan de bewoners samen met de gemeente, Havensteder, Buurtkracht en de politie de handen ineen voor een schone en leefbare buurt. Crowdfunding actie ‘Bewoners aan zet…met een schoonmaakset!’ riep bewoners op om zelf aan de slag te gaan.

Een belangrijk doel van ‘Bewoners aan zet’ is om bewoners gezamenlijk tot een Top 3 problemen of ergernissen te laten komen, waarna zowel de bewoners als de genoemde partijen zich actief inzetten om deze problemen op te lossen. Buurt Bestuurt betrekt op deze manier gelijk een groot deel van de buurt bij dit mooie project. Een van de ergernissen die voortkwam uit het initiatief, was het aangezicht van de vier flats aan de Meeuwensingel, Uiverstraat en Roerdomplaan.

De actie ‘Bewoners aan zet…met een schoonmaakset!’ kon van start na een succesvolle crowdfunding actie via MaakCapelle.nl, uitgevoerd door bewoners die hierin begeleid werden door de buurtcoach van Buurtkracht. Zes enthousiaste bewoners, aangesloten bij Buurt Bestuurt, voerden de actie uit. De grootste donateurs waren WOP Middelwatering en woningcorporatie Havensteder. Big Bazaar leverde voor een zacht prijsje de 90 emmers en sponzen.

De schoonmaaksets werden op zaterdag 21 november in een emmer aangeboden aan de bewoners. In een bijgevoegde brief werden de bewoners gevraagd om de buitenkant van de flats schoon te maken, zoals het zemen van de ramen, het vegen van de galerijen en het schoonmaken van de kozijnen. De actie is door de bewoners als zeer positief ervaren.

Initiatief uitgevoerd
21 november 2015

Organisator
Joke van Rossen

Locatie
2x Meeuwensingel flats
 1x Uiverstraat flat 
1x Roerdomplaan flat

Opgehaald bedrag
€ 320,00

Vragen?

Kijk of het antwoord bij 'veelgestelde vragen' staat

+ 31 (0) 10 30 74 681

helpdesk@maakcapelle.nl

Je kunt ons ook bereiken via
Whatsapp!

Nieuwsbrief

Houd mij op de hoogte van:Deel deze pagina

Vertel je buren over Maak Capelle